MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet, Toplum » İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu!
İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu!

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda yeni genel başkan 3. tur seçimin ardından belli oldu. Üçüncü turda Koray Aydın’la yarışan Müsavat Dervişoğlu, 611 delegenin oyunu alarak Meral Akşener’in ardından İYİ Parti’nin ikinci genel başkanı seçildi. Rakibi Koray Aydın ise 548 oyda kaldı. Seçim zaferi sonrası konuşan Müsavat Dervişoğlu, “Ben bir yarış kazanmadım, çünkü kimseyle yarışmadım. Yaraları sarıp hep birlikte yola devam edeceğiz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

İyi Parti‘nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda üçüncü tura kalan seçimlerde 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, partinin yeni genel başkanı oldu.

İYİ PARTİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA GİTTİ

İyi Parti‘de yeni genel başkanın belirleneceği 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Genel başkanlık için yarışan adaylardan Koray Aydın 1. turda 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. 2. turda Tolga Akalın adaylıktan çekildi, delegeleri serbest bıraktı. 2. turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı.

Müsavat DervişoğluMüsavat Dervişoğlu

PARTİNİN YENİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU

Seçim 3. tura kaldı. Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu üçüncü turda genel başkanlık için yarıştı. 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener’in yerine İyi Parti‘nin yeni genel başkanı oldu. Rakibi Koray Aydın ise 548 oy aldı.

Koray AydınKoray Aydın

“KORAY AYDIN AĞABEYİM, TOLGA AKALIN DA KARDEŞİMDİR”

Müsavat Dervişoğlu başkanlık koltuğuna oturmasının ardından şunları söyledi: “Bu yolculuğa çıkarken Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin diye dua ettim. Milletim için dua ettim partim için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Herkesin gözü bu kongredeydi. En küçük bir tatsız olay bile yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir siyasi hareket olduğunun en büyük delilidir. Konuşurken de ifade ettim Sayın Koray Aydın benim aile büyüğüm ve abimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve ailemin bir ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz asıl çok büyük bir ailesiniz size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz.

📆 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:48   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir