MENÜ ☰
.
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet » Kabaktepe’den Yenikapı açıklaması: İBB’nin etkinliği bizi kısıtladı
Kabaktepe’den Yenikapı açıklaması: İBB’nin etkinliği bizi kısıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 7 Mayıs’ta düzenlenecek Cumhur İttifakı’nın 7 Mayıs İstanbul mitingi öncesi basın toplantısı düzenleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB’nin mitingden iki gün önce etkinlik yapmasını eleştirdi. Kabaktepe, Yenikapı’da maalesef bugüne kadar hiçbir seçim sürecinde yaşanmamış bir olay ile karşılaştık, İBB yönetimi cuma günü akşama kadar arada etkinlik koymuş. AK Parti mitingi burada yapıyor biz de hazırlık sürecini kısıtlayalım diye mi özellikle etkinliklerinizi o alana aldınız? Başka hiçbir yer bulamadınız da mı buraya aldınız” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ndeki miting alanında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya çok sayıda gazete ve televizyon kuruluşundan üst düzey yönetici ve yazarlar katıldı.

KABAKTEPE: YENİKAPI’DAN BAŞKA BİR YER BULAMADINIZ MI?

Seçim döneminde İBB’nin Yenikapı’da etkinlik yaptırmasını eleştiren Kabaktepe, “Yenikapı’da maalesef bugüne kadar hiçbir seçim sürecinde yaşanmamış bir olay ile karşılaştık, İBB yönetimi cuma günü akşama kadar arada etkinlik koymuş. AK Parti mitingi burada yapıyor biz de hazırlık sürecini kısıtlayalım diye mi özellikle etkinliklerinizi o alana aldınız? Başka hiçbir yer bulamadınız da mı buraya aldınız?” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR NEZAKETSİZLİK, SAYGISIZLIK”

Atatürk Havalimanı’nda milyonlarca İstanbulluyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşturacaklarını söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Miting için ilk akla gelen yer Yenikapı Etkinlik Alanı oldu. Yenikapı’da maalesef bugüne kadar hiçbir seçim sürecinde yaşanmamış farklı bir olay ile karşılaştık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi cuma günü akşama kadar arada etkinlik koymuş. Biz de pazar günü kullanmak istiyoruz bizim açımızdan bir kısıtlama oluyor. İstanbul’da milyonluk bir mitingin hazırlığının 1 hafta gerektiğini herkes bilir. Bunu İBB Başkanının kendisi de bilir. Türkiye’yi il il geziyor, herhalde 10 dakika önce hazırlıkları yapılmıyor. AK Parti mitingi burada yapıyor bizde hazırlık sürecini kısıtlayalım diye mi özellikle etkinliklerinizi o alana aldınız? Başka hiçbir yer bulamadınız da mı buraya aldınız? Bir açıklama yapılması gerekiyor bence. Bahsi geçen program geçen yıl Topkapı’da yapılmış. Kesinlikle bizi sabote etmek için yapılmıştır demiyorum ancak iyi niyetimi de muhafaza edemediğimi belirtmek isterim. Bizim için büyük bir nezaketsizlik, bilerek yapıldıysa büyük bir saygısızlıktır” diye konuştu. 

7 Mayıs’ta gerçekleşecek mitinge 10 bin otobüs ile seçmenlerin taşınacağı belirtildi. 

📆 04 Mayıs 2023 Perşembe 20:44   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir