MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » “Kademeli Olarak İnsanlığa Doğru “
“Kademeli Olarak İnsanlığa Doğru “

(KARMA KARIŞIK KAFALAR)

Yaklaşık iki aydır evde oturmak hepimize değişik deneyimler yaşatmaya devam ediyor.Bu deneyimlerin içerisinde aile olarak yaşamayı öğrenmiş olmamız olsa gerek.


Düşünsenize kaç evde belkide yıllardır aynı masada akşam yemeği yenmiyordu, kahvaltılar yapılmıyordu, tv’nin karşısında meyveler yenip, çaylar içilmiyordu…


Görüyorsunuz bu süreç bizlere kendi özümüze, içimize dönmek için yıllardır hiç bulamadığımız bir zaman aralığı sağladı.
Sosyal medyadan paylaşılan video ve fotoğraflardan görülüyor ki kadın erkek neredeyse herkes önce kendisini mutfaklara attı.
Spora başlayanlar olduğu gibi, düzenli spor yaptığı halde motivasyonu düşüp hareket etmeye uzunca ara verenler, kendi kendine değişik hobiler edinenler ya da hali hazırda aktif sürdürdükleri hobilerini geliştirenler kadar, kaygıya düşüp etraflarına negatif saçanlar, bir köşeye yayılıp hiçbir şey yapmayanlar da bu çerçevenin içinde yerlerini aldı.


İlginç olan şeylerde oldu mesela ,hani zaman bol ya ,canlar sıkılıyor küstüğü arkadaşları ile barışanlarmı istersin, uzun zamandır aramadığı daha doğrusu arama ihtiyacı duymadığı arkadaşlarını arayıp dakikalarca konuşanlarmı istersin, hal böyle olunca düşünüyoruz o karmakaraşık kafalarımızın içindeki beyinlerimizle ne oluyor bize biz nereye gidiyoruz.
Yapmadığımız, unuttuğumuz, oturup bir bardak çayını içmediğimiz ve hatta beğenmediğimiz mekanlar bile beş yıldızlı otel gibi gelmeye başladı bize.
Evet belki bir günde hayatlarımız eskiye dönmeyecek ama kademeli olarak sanırım İnsanlığa doğru gitmeye başladık.
Karmakarışık kafalarımızın aralık kalmış pencerelerinden gökkuşağını gördükmü yırttık sayılır.
Sağlıklı günlerin yakında olması umuduyla

Saygılarımla

Nuray Yılmaz

📆 12 Mayıs 2020 Salı 21:47   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir