MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, Büyükşehir belediyesi, Manşet, Toplum » KADERİNE TERK EDİLEN ‘SIRA DÜKKANLAR’, ‘İBB İSTANBUL TASARIM MÜZESİ’NE DÖNÜŞTÜ
KADERİNE TERK EDİLEN ‘SIRA DÜKKANLAR’, ‘İBB İSTANBUL TASARIM MÜZESİ’NE DÖNÜŞTÜ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllardır kaderine terk edilen, Mimar Sinan üretimi Süleymaniye’deki Sıra Dükkanlar’ın, uzun soluklu bir restorasyonun ardından ‘İBB İstanbul Tasarım Müzesi’ne dönüştürülmesi nedeniyle düzenlenen törende konuştu. İmamoğlu, törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisiyle ilgili, “yan gelip yattığıyla” ve “proje değil, bahane ürettiğiyle” ilgili iddialarına, “2019’da, 74 bin 500 lira Cumhurbaşkanlığı maaşı vardı ve o günkü kurlarla 13 bin 500 dolar yapıyordu.

Ve bugün de yine yanılmıyorsam o maaş, 183 bin lira civarında bir maaşa çıktı. Ama ne yazık ki 6 bin dolara kadar inmiş değeri. Yani bence bu hesaplara bakınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili bütçe hesaplarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili matematiğin faydasıyla süreci daha iyi okuyabilirler ve daha da iyi görebilirler. Şunu da düşünmeden edemiyorum:

Yani, ‘5 yıllık iktidarında kendisine bile faydası olmayanın, insanlarımıza nasıl faydası olacak…?’ Bıraksınlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden, bütçeler üzerinden yorum yapmayı. Ki bizim liyakatli ve işini, ekonomisini, bütçesini iyi yöneten birlikte çalıştığım yol yol arkadaşlarım, o milletin evlatları, ekonomi kurallarına ve icraatların daha iyi yapılmasına dönük yönetiyorlar.

Bütün zorluklara rağmen yönetiyorlar. Türkiye’deki enflasyona dönük yönetiyorlar. Ama şu anda görüyoruz ki; Türkiye’yi yöneten akıl, zihniyet ve Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul’un işiyle uğraşmasın, emeklinin zor geçindiğiyle ve onun aldığı maaşla ilgilensin. Açlık sınırının altında kaç milyon hane var bütün Türkiye’de; ona baksın. Ve yine söyleyeyim: Türkiye’deki döviz artışına, maliyet artışlarına çare bulsun, çözüm bulsun. Görevi ve sorumluluğu o. Ben, Sayın Cumhurbaşkanı’nı da görevini yapmaya davet ediyorum” yanıtını verdi.

📆 02 Şubat 2024 Cuma 11:06   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir