MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali – Çizgi Sahaf Günleri Başladı
KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali – Çizgi Sahaf Günleri Başladı

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali’nin 2’inci etabı, Uluslararası Çizgi ve Sahaf Günleri ile başladı. Festival İdea Kadıköy’de Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin verdiği konserle açılışını yaptı.

 KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali, bu yıl ilk kez Çizgi ve Sahaf Günleri’ne birlikte ev sahipliği yapacak. 22-27 Ağustos 2019 tarihleri arasında, İstanbul Kadıköy Lisesi ve Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecek Çizgi ve Sahaf Günleri edebiyat, tarih, kültür söyleşilerine ve sergilere ev sahipliği yapacak. Festivalde çizgi ve sahaf dünyasının önemli isimleri kitapseverlerle birlikte olacak. Program kapsamında 8 sergi, 14 söyleşi, 5 canlı çizim, 4 atölye, 2 mezat ve 16 imza günü yer alıyor. Her iki okulda toplam 70 standın yer aldığı festival saat 13.00-23.00 saatleri arasında açık olacak.

BİR TARAFTA SAHAF BİR TARAFTA ÇİZGİ

Nadir bulunan kitaplar, dergi ve plaklar; eski belge, evrak ve haritalar; Osmanlıca kitap ve mecmualar; imzalı, birinci baskı kitaplar ve her bütçeye uygun ikinci el kitaplar meraklılarını bekliyor. Öte yandan festivalin bir diğer ayağı olan Çizgi Günleri’nde ise Türk ve yabancı çizerlerin yer alacağı söyleşiler, canlı çizim atölyeleri, manga çizerlerinin söyleşileri gibi renkli etkinlikler yer alıyor.

HÜSEYİN AVNİ DEDE DE FESTİVALDE

Sahaf ve koleksiyoncular arasında simge olan Hüseyin Avni Dede de festival alanında yerini aldı. Şair Hüseyin Avni Dede otuz beş yılı aşkın bir süredir Beyazıt’taki Sahaflar Çarşısı girişinde bulunan büyük çınar ağacının altında şiir kitaplarını, kasetler, pullar, fotoğraflar, eski para ve küçük antikaları meraklılarıyla buluşturmasıyla tanınır. Hüseyin Avni Dede Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yine bir ağaç altında kitaplarını imzalayacak, koleksiyonlarını sergileyecek.   

📆 23 Ağustos 2019 Cuma 23:01   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir