MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Kadıköy Belediyesi Korona Virüs Çalışmaları Aralıksız Sürüyor!
Kadıköy Belediyesi Korona Virüs Çalışmaları Aralıksız Sürüyor!

KADIKÖY BELEDİYESİ KORONA VİRÜS ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR!

Değerli Kadıköylüler

Sevgili komşularım;

Yeni tip Koronavirüs salgınının ülkemize girdiği ilk günden itibaren, Kadıköy Belediyesi olarak, üstümüze düşen bütün görevleri yerine getirdiğimizi ve bu çalışmaları aralıksız olarak sürdürdüğümüzü belirtmek isterim.

Bu süreçte gururla söylemeliyim ki, öngördüğümüz bütün riskler için çalışma arkadaşlarımın hazırlığı ve zamanlaması örnek alınacak düzeydeydi.

Çocuklu ve kronik rahatsızlıkları olan personelimizin idari izinli sayılmasının ardından yeniden yapılandırılan ve kriz masasıyla organize olan belediye personelimizin özverili çalışmaları Kadıköy’e yakışır düzeydeydi.

Şimdi sizlere, bu süreçte neler yaptığımızı ve yapacaklarımızı anlatmak isterim.

Kadıköy Belediyesi’nin 65 yaş üstü yurttaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından kurduğu Korona Kriz Masası, ihtiyaç sahibi olan ve öncelikle yalnız yaşayan yaşlıların ilaç ve yiyecek alışverişi taleplerini karşılıyor ve sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Kriz masasında Kadıköy Kaymakamlığı ile koordineli olarak Vefa Sosyal Destek Grubu’ndan ve Kadıköy Belediyesi’nin 444 55 22 numaralı çağrı merkezine gelen sıcak yemek, ilaç ve market alışveriş talepleri alınıyor.

KORONA KRİZ MASASI

Sosyal Destek, Kurumsal İletişim, Sağlık ve Destek Hizmetleri müdürlüklerimizin birlikte yürüttüğü çalışmalarda yaklaşık 80’i koordinasyonda, 100’ü de sahada olmak üzere farklı müdürlüklerden görevlendirilen personelimiz çalışıyor.    

(24 Mart-30 Mart arasında)

600 haneye 5138 öğün sıcak yemek dağıtıldı.

531 kişiye eczane ve market alışverişi yapıldı. 

456 haneye bebek bezi için kart yüklemesi yapıldı.

645 kişiye hasta bezi dağıtıldı.

1162 haneye gıda alımı ve temizlik malzemesi için alışveriş kartı yüklemesi yapıldı.

Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 25 kişilik personel, 24-28 Mart tarihleri arasında yaklaşık 5 bin kişiden oluşan 65 yaş üstü olan ve Sağlık Müdürlüğü’nde kayıtlı olan vatandaşları aradı.

16-28 Mart arasında evde bakım hizmetleri ve hasta nakil hizmetlerinden 324 kişi yararlandı.

(16 Mart – 27 Mart arasında)

Komşularımızın, toplu taşıma araçlarına binmemeleri ve kalabalık alanlara girmemeleri için, Mobil Belediye hizmetini başlattık. 4 adet mobil hizmet noktasını her gün 8 mahallede olacak şekilde hizmete soktuk.

Ana Hizmet Binası ve bağlı birimlere 180 adet el dezenfektanı takıldı, 3 bin litre el dezenfektanı kullanıldı.

İki bin adet dezenfektan jel personele dağıtıldı.

30 bin adet tek kullanımlık maske, 25 bin tek kullanımlık eldiven dağıtıldı.

Belediye binası, Kültür Merkezleri, 21 muhtarlık, polis ve zabıta karakolları, itfaiye, aile sağlığı merkezleri, devlet ve özel okullar, muhtarlıklar, ibadethaneler, acil sağlık hizmet istasyonları (112 araçlarının olduğu yerler), Kızılay istasyonu, ilçe sağlık birimi, bulaşıcı hastalıklar birimi ve diğer tüm kamu kurumları dezenfekte edildi.

Semt pazarlarının giriş ve çıkışlarına el hijyenini sağlanması amacıyla dezenfektan istasyonları kuruldu.

Temizlik İşleri personeli her sabah 05.00’ten itibaren 4 arazöz ve yıkama ekipleri ile her gün farklı mahalleleri temizliyor. Bu süreç boyunca Bahariye Caddesi, Bağdat Caddesi, Minibüs yolu gibi vatandaşın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokakların temizlik periyotları arttırıldı. Yıkma programı düzenli ve yoğun olarak sürdürülüyor. Pazar yerleri ve sağlık kuruluşlarının tüm bahçeleri yıkandı.  

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, başta Moda Parkı, Kalamış Parkı ve Yoğurtçu Parkı olmak üzere 10 mahalle parkında oyun ve spor aletleri ile spor sahalarında yıkama ve dezenfekte işlemlerini tamamladı. Bu çalışmalar artarak devam etmekte. 

Sokakta yaşayan küçük dostlarımızı da unutmadık. Her zamankinden daha çok bizlere ihtiyaçları olan sokak hayvanlarını beslemek için Veteriner Müdürlüğü (Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile) hayvanların uğradığı alanlara 21 Mart’tan bu yana, kedi ve köpekler için yaklaşık 750 kilo mama bırakıldı. Kazalı, yaralı ve hasta hayvanlar için 2 hasta nakil ekibi, çalışmaya devam ediyor. Kısırlaştırma dışında acil işlemler sürüyor.

Online Belediye sistemine geçerek, ertelemek zorunda kaldığımız etkinliklerimizi, daha küçük ölçeklerde sosyal medya hesaplarımız üzerinden gerçekleştirmeye başladık. Online Belediye çalışmasının başlaması ile sadece Instagram hesabımız üzerinden günlük 300 bin trafiğe erişildi. Bu süreçte Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından yaklaşık 6 milyon kişiye ulaşıldı. Bu çalışmayla, komşularımıza belediyelerinin kapanmadığını, platform değiştirdiği bilgisini vermek istedik. Evlerimizde kalmak zorunda olduğumuz bu zor günlerde, belediyemizin her şartta komşularının yanında olduğu duygusunun önemli olduğunu düşünüyoruz.

Kurumsal İletişim’e bağlı çalışan Çağrı Merkezine gelen yaklaşık 5 bin çağrıya yanıt verildi, talepler ivedilikler ilgili birimlere yönlendirildi.

Zabıta Müdürlüğü pazar ve çarşılarımızda sosyal mesafe uygulamasına yönelik denetim yapıyor. Talep edilmesi halinde yaş almış komşularımızın maaşlarını çekip teslim ediyorlar. 

Sevgili komşularım,

Bu zor süreçte, Kadıköy Belediyesi her şart ve zamanda, komşularının yanında olmaya devam edecek. Hizmetlerimizin aksamaması için çalışma arkadaşlarımla görevimizin başında olduğumuzu bilmenizi isterim.

Ve biliyorum ki bu zor günleri en az zararla atlatacak ve bunu Birlikte Başaracağız.

📆 03 Nisan 2020 Cuma 22:54   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir