MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, KADIKÖY, Manşet, Toplum » Kadıköy Belediyesi’nde Toplu Sözleşme İmzalandı
Kadıköy Belediyesi’nde Toplu Sözleşme İmzalandı

Kadıköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi davul ve zurnalar eşliğinde imzalandı. İmza töreni sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu işçilerle birlikte halay çekti.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçişinin ardından Kadıköy Belediyesi’nin iştiraki KASDAŞ işçileri ile anlaşma sağlandı. Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, belediye başkan yardımcıları ile belediye çalışanları katıldı.

“İŞÇİ KARDEŞLERİM HAKKINI ALDI”

Törende konuşma yapan Şerdil Dara Odabaşı sözlerine “Ben bir şey vermedim, benim çalışma arkadaşlarım, işçi kardeşlerim hakkını aldı” diyerek başladı, Odabaşı’nın sözleri büyük alkış topladı. Toplu sözleşme sürecinde yaşanan zorlukları anlatan Odabaşı, “Bu toplu sözleşme bizim için çok önemli, çünkü işveren sıfatıyla 1 Mayıs’ta, Gezi’de, her toplumsal olayda düştüğümde elimden tutup kaldıran işçi kardeşlerimle sözleşme imzalıyorum. Gönül isterdi ki daha fazlasını yapalım. Gönül isterdi ki hak ettiğinizin üstünde ekonomik olarak destek sağlayalım ama Türkiye’nin de Kadıköy’ün de gerçekleri ortada. Benim birinci görevim maaşınızı eksiksiz bir şekilde hesabınıza yatırmak. Ben bunun için çalışıyorum. Onun için zor bir görevim var. 472 bin Kadıköy’de yaşayan insana sorumluluğum olduğu gibi sizlerin ve ailelerinizin sorumluluğu da benim üzerimde. Onun için bu süreci hep beraber çalışarak, üreterek götüreceğiz” şeklinde konuştu. Odabaşı sözlerine şöyle devam etti: “Birbirimize sırtımızı dönmeden, birbirimizi utandırmadan, birbirimize güvenerek bu süreci tamamladık. Beş yıl beraber Kadıköy’e ve Kadıköylüye hizmet etmeye devam edeceğiz. 23 Haziran’da “Her Şey Çok Güzel Olacak” ve Kadıköy’de 24 Haziran’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Sizlerin kararlılığı, işçinin yıllardır devam eden, emekçinin durdurulamaz mücadelesi ve emekçinin her türlü baskıya rağmen gösterdiği kararlılığı Türkiye demokrasinin önünde en büyük sürükleyici etken olacak.  Söylenebilecek her şey söylendi, hep birlikte sahada, sokakta yan yana, omuz omuza haklarımızı söke söke alma zamanı” şeklinde konuştu.

📆 07 Haziran 2019 Cuma 12:22   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir