MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, Kadıköy belediyesi, Manşet, Toplum » KADIKÖY BELEDİYESİ’NDEN IRKÇILIKLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM
KADIKÖY BELEDİYESİ’NDEN IRKÇILIKLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM

Kadıköy Belediyesi, engelli, yaşlı, mülteci, kadın, LGBTİ bireyler gibi şehir hayatında ayrımcılığa uğrayan grupların yerel yönetimler tarafından güçlendirilmesi üzerine çalışma yürüten ve UNESCO çatısı altında kurulmuş olan Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı’na(ECCAR-European Coalition of Cities Against Racism) oybirliği ile kabul edildi.

KADIKÖY OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Fransa’nın Toulouse şehrinde gerçekleşen toplantıya Kadıköy Belediye Meclisi üyeleri Ayfer Yazkan Kubal ve Can Gebetaş katıldı. Kadıköy, ECCAR Yönetim Kurulu’nda bulunan Barselona, Berlin, Bologna, Bonn, Botkyrka, Dortmund, Dunkirk, Esch-sur-Alzette, Gant, Graz, Karlsruhe, Liege, Malmö, Metz, Montpellier, Münih, Nancy, Nuremberg, Potsdam, Rotterdam ve Toulouse delegelerinin oy birliği ile ağa kabul edildi. Aynı oturumda ECCAR Başkanı olan Bologna delegesi Benedetto Zacchiroli de ikinci kez dört yıl sürecek olan başkanlık görevine seçildi.

ODABAŞI: ANCAK BİRBİRİMİZİ ANLAYARAK YOLA DEVAM EDEBİLİRİZ

Kadıköy Belediyesi’nin tüm insanların eşit haklara ve toplumsal hizmetlere eşit erişime sahip olması için hizmet veren Toplumsal Eşitlik Birimi’nin çalışmalarına özenle devam edeceğini belirten Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı’na(ECCAR) üyeliği nedeniyle Kadıköy Belediyesi çalışanlarını kutladı. Odabaşı “Kadıköy’de yaşayan, kendini buralı hisseden herkes Kadıköylüdür. Yerel yönetimler olarak bizlerin amacı herkesin kendini evinde, güvende ve mutlu hissetmesidir. Bizler birbirimizin haklarına, özgürlüklerine saygı duyarak ve ancak birbirimizi anlayarak yolumuza devam edebiliriz.” dedi.  

ŞEHİRLER IRKÇILIKLA MÜCADELE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞIYOR

📆 16 Haziran 2019 Pazar 19:38   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir