MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Kadınlarımızın Emeği Pazar Buldu”El Emeği Göz Nuru Pazarı”
Kadınlarımızın Emeği Pazar Buldu”El Emeği Göz Nuru Pazarı”

“El Emegi Göz Nuru Pazari”Uğurmumcu mahallesinde bulunan Kültür Merkezi bahçesinde açıldı..

Uğur mumcu Mahalle muhtarı Soner Eker’in öncülüğünde Kartal Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi kapsaminda kadinlara istihdam saglamak ve aile bütçelerine katkida bulunmak amaciyla desteklediği Pazar ,Uğurmumcu mahallesinde bulunan Kültür Merkezi bahçesinde açıldı.
Yılbaşına kadar 4 gün devam edecek olan pazar daha sonrasında haftanın belirli günlerindede sabit olarak kurulacak ..

Her Cuma Merkezefendi Meydan Saçaginda kurulan pazarda;Ev hanimlarinin kendi elleriyle hazirladiklari igne oyasindan dantele, resimden ,sarmalara ,börekten, süs eşyasına kadar her türlü ürünü burada bulmak mümkün.

Saat ;11;00’da açılışı gerçekleşen programa,CHP Kartal ilçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal belediye Başkan Vekili M.Oktay Aksu, Kartal belediye Başkan yardımcılarından ,Adem Uçar,Ali Apaydın,İmam Aydın,Bayram Ali Baştan ,Cengiz Türkmen,Kartal belediyesi Başkan Danışmanı Düzgün Çapar, AK Parti Kartal Belediye Meclis Elif Bulut Gezen , Uğurmumcu mahalle muhtarı Soner Eker ,CHP Kartal İlçe Kadın kolları Başkanı Birgül Karababa,İYİ Parti Kartal İlçe Kadın kolları Başkanı Gülseren Maral,CHP Kartal ilçe Başkan yardımcısı Erdinç Oymak,Uğurmumcu Kültür Merkezi genel Koordinatörü Çağdaş Murat Sabancı , Kartalın mahalle muhtarları,CHP Uğurmumcu mahalle birim temsilcisi Şenay İdemen ve Uğurmumcu sakinleri katıldı.


El emeğiyle satılan ütünleri ücretsiz açılan pazarda satma imkanı bulan kadınlar, hem aile bütçelerine destek oluyor hem de ürünlerinin değer bulmasının mutluluğunu yaşıyor.Kartal belediyesinin destekleri ile kurduğu pazarda, kadınlara kendi yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini tezgah kirası ödemeden satma imkanı sunuyor. Uğurmumcu Kültür Merkezi bahçesinde kurulan pazardaücretsiz servislerle gelen kadınlar hamur işlerinden, sarmalara, patik ve liflerden, boncuk ve bilekliklere kadar birçok el emeği ürününü satışa çıkarıyor. Ev kadınlarından oluşan “El Emeği Göz Nuru” Pazarı’nın esnafı kendi yaptıkları ürünleri satmanın keyfini yaşarken aile bütçelerine de destek oluyor.

FİYATLAR YARI YARIYA UCUZ

Evde yaptığı ürünleri bu pazarda satma imkanı bulduklarını ifade eden esnaf kadınlar “Evde dantel örgü işi yapıyorduk ,pandemi nedeniyle 8 aydır evde vakit geçirdiğimiz için el işlerine yoğunluk vermiştik ve yaptığımız ürünlerde elimizde birikmişti. Burada ürünlerimizi değerinden düşük satıyoruz. Çünkü belediye bizden tezgah kirası almıyor. Bu yüzden ürünlerimizi yarı fiyatına vericez ” diye konuştu.

Pazarın müdavimleri olan ev hanımları, büyük bir özenle hazırladıkları el emeği ürünlerini yakından görmeleri için ilk etapta 4 gün açık olan Uğurmumcu pazar alanına herkesi davet ediyor.

HABER FOTO ;NURAY YILMAZ

Galeri
📆 28 Aralık 2020 Pazartesi 20:16   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir