MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Kartal, Manşet, Toplum » KARAKAYA’DAN KARTAL’A DEĞER KATACAK PROJELER  
KARAKAYA’DAN KARTAL’A DEĞER KATACAK PROJELER  

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını sürdüren Karakaya, Kartal’da tün vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak projelerini de açıklamaya devam ediyor. Karakaya, belediyeyi kazanları durumunda projelerini açıklayarak, Kartal’ı uçuracaklarını vurguladı.

Gastro Kartal Projesi on binlerce turist çekecek

24 prestij projesiyle yola çıkan Karakaya’nın diğer projeleri de dikkat çekiyor. Bunlardan biri olan Gastro Kartal, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin Kartal’a gelmesini sağlayacak

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya’nın birbirinden dikkat çekici projeleri ilçe sakinlerini heyecanlandırıyor. 24 prestij projesi bulunan Karakaya, bunların dışında çok sayıda projesini Kartallıların hizmetine sunmayı planlıyor. Karakaya’nın dikkat çekici projelerinden biri de Gastro Kartal Projesi.

GASTRONOMİ KÜRESEL ÖZELLİK TAŞIYOR

Gastronomi, özellikle sosyal medyanın geniş kitlelere yayılmasıyla önemli bir akım haline geldi. Sosyal medya fenomenleri, gerek hazırladıkları yemekler gerekse mekan ziyaretleri ile yemek kültürlerini sadece yerelde değil uluslararası alanda tanıtma imkanı buluyor. Dolayısıyla gastronomi kültürünün gelişmesi, yerel tatların, hem yurt içinden hem de yurt dışından ziyaretçilerin kentleri ziyaret etmesine fırsat sunuyor.

GASTRONOMİ TURİZMİNİN ODAĞI OLACAK
Mimar Hüseyin Karakaya da buradan hareketle, Gastro Kartal / Kartal Gastronomi Sokağı Projesi’ni tasarladı. Kartal’ı bir gastronomi merkezi haline getirmeyi hedefleyen Karakaya, proje kapsamında, tarihi bir öneme sahip olan tren gar binası ve çevresini restore ederek eski hareketli ve enerjik haline dönüştürmeyi hedefliyor. Bu sayede Kartal, gastronomi turizminin odağı haline gelecek ve bölgenin ekonomik canlılığı desteklenecek. Ayrıca bu proje, yeni bir sosyal alan oluşturarak Kartallıların bir araya gelebileceği, sosyalleşebileceği bir nokta olacak.

Adrenalin tutkunları Kartal’da buluşacak

Prestijli projeleri ile Kartallıları heyecanlandıran Mimar Hüseyin Karakaya, adrenalin ve macera tutkunlarının da uykularını kaçıracak

Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal’ı değiştirmeye ve cazibe merkezi haline getirmeye kararlı. Birbirinden prestijli, göz dolduran projeleriyle Kartal’ı yönetmeye aday olan Mimar Karakaya’nın ajandasında macera tutkunlarının uykularını kaçıracak projeler de bulunuyor. Macera parkuru oluşturacak olan Karakaya, aynı zamanda Off-Road parkuru ve yamaç paraşütü merkezini de Kartal’a kazandıracak.

MACERA SPORLARI TEŞVİK EDİLECEK
Aydos Ormanı’nı Kartallıların hizmetine açmaya kararlı olduğunu söyleyen Karakaya, “Bu parkur, adrenalin tutkunu Kartallı vatandaşlarımızın doğa ile iç içe, heyecan verici aktivitelerine olan ilgilerini destekleyecek bir alan olacak. Ayrıca, bu parkur Kartal’ı spor severlerin odağı haline getirecek bir proje olacak. Bu proje ile hem spor aktivitelerini teşvik etmeyi hem de doğa ile iç içe olabilecek bir alan yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

KARTAL, YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN MERKEZİ OLACAK
Diğer yandan kendisinin paraşütçü olduğunu her fırsatta dile getiren Mimar Karakaya, “Bir paraşütçü olarak gökyüzünün eşsiz manzarasını her Kartallının görmesini arzu ediyorum. İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos’u ve Kartal’ı yamaç paraşütünün merkezi yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kartal’a fotoğraf platosu geliyor

‘Çiftlerimizin Yanındayız’ projesi ile çiftlerin kız isteme, söz kesme gibi özel günlerinde yanlarında olmak hedefleniyor

Mimar Hüseyin Karakaya, her kesimden Kartallının beklentisini karşılayacak projeler geliştiriyor. Bu kapsamda AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Karakaya’nın projeleri arasında evli çiftler için olmazsa olmazı fotoğraf platosu geliyor.

ÇİFTLERİMİZİN YANINDAYIZ PROJESİ
Atom Karınca gibi çalışan Mimar Hüseyin Karakaya’nın projelerinden biri de ‘Çiftlerimizin Yanındayız’ projesi. Bu proje ile Kartal’da yaşayan çiftlerin kız isteme, söz kesme gibi özel günlerinde yanlarında olmak hedefleniyor. Bu amaçla geniş, şık ve konforlu mekânlar oluşturacaklarını söyleyen Mimar Karakaya, “Ayrıca, bu özel günlerin daha da özel hale gelmesi için fotoğraf platosu gibi ek hizmetler sunmayı planlıyoruz. Bu sayede çiftlerimizin bu güzel anılarını ölümsüzleştirme fırsatı bulacaklar” dedi.

Kartal’a Skate Park ve Grafiti Alanları

Yediden yetmişe herkes için proje üreten Mimar Hüseyin Karakaya, gençler için Skate Park ve Grafiti Alanları oluşturacaklarını söyledi.

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, gençleri sevindirecek projelerini açıklamaya devam ediyor. Kartal’ı adrenalin tutkunları için hazırlayacağını söyleyen Mimar Karakaya, Off-Road parkuru ve yamaç paraşütü yapacaklara müjde vermişti. Karakaya, şimdi de gençler için Skate Park ve Grafiti Alanları projesiyle gençlerin gönlünü alacak.

GENÇLERİN ÜRETİCİLİĞİ ARATACAK
Gençlerin spor ve sanatla iç içe olmalarını hedeflediklerini söyleyen Karakaya, “Kartal’a bir Skate Park ve grafiti alanları oluşturmayı planlıyoruz. Skate Park, gençlerimizin kaykay sporuna ilgi duyanlarının bu sporu güvenli ve düzenli bir alanda yapabilmelerini sağlayacak. Grafiti alanları ise gençlerimizin sanatsal yeteneklerini sergileyebilecekleri, özgürce ifade edebilecekleri bir alan oluşturacak. Bu projeler gençlerimizin üreticiliğini ve ilgilendikleri sanat alanındaki teşviklerini artırarak, alternatif bir enerji ve ifade biçimi oluşturmalarına destek sağlayacak” ifadelerini kullandı.

MACERA SPORLARI TEŞVİK EDİLECEK
Diğer yandan Aydos Ormanı’nı Kartallıların hizmetine açmaya kararlı olduğunu söyleyen Karakaya, “OFF Road parkuru, adrenalin tutkunu Kartallı vatandaşlarımızın doğa ile iç içe, heyecan verici aktivitelerine olan ilgilerini destekleyecek bir alan olacak. Ayrıca bir paraşütçü olarak gökyüzünün eşsiz manzarasını her Kartallının görmesini arzu ediyorum. İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos’u ve Kartal’ı yamaç paraşütünün merkezi yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Çocukların Kartal’ı projesi göz dolduruyor

Her projesi Kartal’a ayrı bir değer katacak olan Mimar Karakaya, Çocukların Kartal’ı projesiyle çocukların gönlünü fethediyor

AK Parti Kartal belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, 1 Nisan sabahından itibaren Kartallı çocuklar için yapacaklarını anlattı. ‘Çocukların Kartalı’ projesini hayata geçireceklerini söyleyen Mimar Karakaya, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve onları en iyi şekilde yetiştirmek bizim en önemli görevlerimizden biri. Bu yüzden Çocukların Kartal’ı adını verdiğimiz bir dizi proje geliştirdik” dedi.

ÇALIŞAN ANNELER İÇİN MOBİL KREŞLER
Bizim Çocuklar Sanat Merkezi ile çocukların sanatsal yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için bir merkez oluşturacaklarını vurgulayan Mimar Karakaya, “Çocuklarımıza bilim ve teknoloji konularında eğitim vermek için Çocuk Üniversitesi’ni kuracağız. Çalışan annelerimiz için de mahallelerde mobil kreşler oluşturacağız” diye konuştu.

MİNİK KARTAL EĞLENCE VE EĞİTİM PARKI
Çocukların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak için aylık dijital çocuk dergisi çıkaracaklarını belirten Karakaya, “Çocuklarımızın hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri Minik Kartal Eğlence ve Eğitim Parkı’nı faaliyete alacağız. Bu projelerle çocuklarımızın hem eğitimine hem de sosyal gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kartal’da elektrikli araç şarj istasyon sayısı artacak

Mimar Karakaya, Kartal’ın çok sayıda noktasına elektrikli araç şarj istasyonları kuracaklarını söyledi

Elektrikli araçlara olan rağbet her geçen gün artıyor. Araç firmaları yeni modellerini piyasaya sürmeye devam ederken vatandaşlar da başta çevreci nedenler olmak üzere çeşitli sebeplerle elektrikli araçları alıyorlar. Ancak yetersiz şarj istasyonları vatandaşların menzil sıkıntısı yaşamasına sebep oluyor. Bu sorunun önüne geçmek isteyen AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal’ın pek çok noktasına elektrikli araç şarj istasyonları kuracağını vaat ediyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ÇEVRECİ ULAŞIM TEŞVİK EDİLECEK
Kartal’ın artık içinden çıkılamaz hale gelen trafik sorununu çözmek için çeşitli projeleri bulunan Mimar Karakaya, elektrikli araçların yaygınlaşması için de proje geliştirdi. Elektrikli araç şarj istasyonlarını kentin pek çok noktasında vatandaşların hizmetine sunacaklarını vurgulayan Karakaya, “Sürdürülebilir bir ulaşımı teşvik etmek ve elektrikli araç kullanımını desteklemek amacıyla, ilçemizin farklı bölgelerine elektrikli araç şarj istasyonları yerleştirmeyi planlıyoruz. Bu proje ile hem çevreyi korumayı hedefliyoruz hem de vatandaşlarımızın elektrikli araç kullanımını teşvik ediyoruz. Bu sayede, Kartal’ımızın daha yeşil ve sürdürülebilir bir kent olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

📆 26 Mart 2024 Salı 16:56   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir