MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Karlıktepe Mahalle sakinleri halk toplantısı düzenledi
Karlıktepe Mahalle sakinleri halk toplantısı düzenledi

Kartal Karlıktepe Mahallesi’nde Topçamlar bölgesinde ilşkin bilirkişi 2274/408 parselde yapılan değişikliğin planlama ilke ve tekniklerine, şehircilik esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığını tespit üzerine Karlıktepeliler halk toplantısı düzenledi.

Bu tespit 60 dönümlük bu parselin deprem toplanma alanı, spor alanı, park ve sosyal donatı alanı olarak Kartal halkına ait olduğunun bir ilanı olarak değerlendiren Karlıktepe halkı henüz yapılaşmanın olmadığı 20 dönümlük kendilerine ait olan kamusal alanın en doğru bir biçime değerlendirilmesini görüşmek üzere halk toplantısı düzenledi.Halk toplantısı 408 No’lu parsel bitişiğinde Kartal Belediyesi’nin Karlıktepe halkına kazandırmış olduğu Topçamlar parkında gerçekleştirildi. Toplantıya 8 yıl önce belediye meclis üyeleri olarak görev yaptıkları dönemde söz konusu parselin yapışmasına karşı dava açan ve bugüne kadar bu haklı davayı takip eden İbrahim Doğan ve Ali Haydar Süslü toplantıya katılarak süreç hakkında halka bilgi verdiler.

İbrahim Doğan Karlıktepe halkının sürece sahip çıkmasında dolayı ve Ali Haydar Süslü’ye ise katkılarından dolayı teşekkür ederek başladı konuşmasına. İbrahim Doğan; Tüm bu sürece katkı sunan arkadaşlara ve meslek odalarına teşekkür ediyorum” dedi.

Doğan; “Umuyorum ki mahkeme bilirkişi raporu doğrultusunda karar verecektir. Çıkacak olan bu olumlu karar Karlıktepe’nin bağrına bu hançerleri dikenlerin suratına şamar gibi inecektir. Bu planlar döneminde sessiz kalanlar ve bu planlar altına imza atanlar utansın utansın”diyerek süreçte sorumluluğu olanlar tepkisini ortaya koydu. İbrahim doğan aynı zamanda İmamoğlu ve Yüksel’in bu yeni süreçte olumlu rol oynayacaklarına ilişkin umudunu belirtti.

İBRAHİM DOĞAN: EKREM İMAMOĞLU VE GÖKHAN YÜKSEL’İN KARLIKTEPE HALKININ YANINDA OLACAKLARINA İNANIYORUM
İbrahim Doğan; Şimdi yeni bir süreçteyiz. Şimdiki belediye yönetimimiz; Özellikle Kartal Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel’in bu konuda duyarlı olduğunu ve Kartal halkının yanında olduğuna inanıyorum. Geçekten inanıyorum ki; Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile Kartal Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel ve kent parlamenterlerimiz Karlıktepe halkının bu mahsum talebini haklı bulacaklardır.

İbrahim Doğan konuşmasının devamında; “Buranın asıl sahibi Karlıktepe halkıdır. “Ancak gerçekten buraya sahip çıkmazsanız bu haklı davayı kaybedersiniz. Ama bunu başaracağınıza inanıyorum. Çünkü siz nesne değil öznesiniz. Siz halksınız” dedi.

Ali Haydar Süslü ise yaptığı kısa açıklamada çeşitli örneklerle yeşil alanların nasıl ortadan kaldırıldığını anlattı. “Bu alana bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAVADA TARAF OLMAKTAN ÇEKİLMELİDİR

Toplantıya katılan Karlıtepeli vatandaşlar bilirkişinin olumlu raporundan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal’ın yeşil alan ve spor alanlarını ortadan kaldıran bu kararın tarafı olmaktan vazgeçemesini ve mahkemede taraf olmaktan çıkmasını istediler. Yaptıkları açıklamada; ““YEŞİL” dostu yeni İBB Yönetiminden talebimiz; Kamu yararına olan projeleri uygulamak ve kamu yararına görüş belirten bilirkişi raporunu gözönüne alarak davadan çekilmesidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kartal Karlıktepe Mahallesi’nde Topçamlar bölgesi 2012 yılında imara açılarak Manzara Adalar gökdelenlerinin yapılması ve 20 dönümlük arsanın da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından konut alanı haline getirilmesi sağlandı.

Karlıktepe Mahallesi Gönüllüleri daha sonra bir halk forumu ile beklentilerini somutlamak üzere ön tartışma platform sundu.

İbrahim Doğan ayrıca 408 No’lu Parsel hakkında bilgi verdi ve Kiptaş’a verilen 20 dönümlük bölümün neresi olduğunu alan üzerinde anlattı.

Karlıktepe Mahallesi Gönüllüleri adına yapılan açıklamada; Mahallemiz sınırları içinde bulunan 60 dönümlük bir alan, 1972 yılı planlarında, 2007 Nazım planında ve 1/1000’lik 2006 planlarında “Açık ve Kapalı Spor Alanı” olarak belirlenmesine rağmen, 2012 yılında İBB yönetimince, kamu yararı ve hakları gözardı edilerek, yasalara ve plan ilkelerine aykırı bir biçimde plan tadilatı yapılarak imara açılmıştır.

Geçmiş İBB Yönetimi, Yeşil alan olması gereken 20 dönümlük araziyi konut için Kiptaş’a vererek betonlaştırmak istemektedir.

Geçmiş Dönemin İBB yönetimi tarafından yapılması planlanan uygulama, kamu yararı taşımadığı gibi imar bütünlüğüne ve plan ilkelerine aykırı olduğu ilgili yasada açıkça belirtilmektedir.

Mahallemizin ihtiyacı yeni yapı yoğunluğu ve nüfus artışı değildir.
Mahallemizin ihtiyacı nefes alacağımız“YEŞİL alanlardır. Çocuklarımız için “OYUN VE SPOR ALANLARI”dır.

Karlıktepe Mahallelileri olarak bu alanın çocuklarımızın, torunlarımızın, gençlerimizin oyun oynayacağı, yaşlılarımızın gezip dinleneceği, mahalle halkının nefes alacağı kamuya açık park ve olası İstanbul depreminde toplanma alanı işlevini karşılayacak “Yeşil Mahalle Parkı” olarak yeniden projelendirilmesini talep ediyoruz.

“YEŞİL” dostu yeni İBB Yönetiminden talebimiz; Kamu yararına olan projeleri uygulamak ve kamu yararına görüş belirten bilirkişi raporunu gözönüne alarak davadan çekilmesidir.

Bu insancıl talebimizi bir kez daha yineliyoruz” denildi.

KARLIKTEPE HALKINDAN İBRAHİM DOĞAN’A PLAKET

Karlıktepe halkı adına Karlıktepe Mahalle Muhtarı Barış Korkmaz 8 yıldır her türlü yıldırma politikalarına rağmen Karlıktepe halkı için kararlıca davanın arkasında durup takip ettiği için İbrahim Doğan’a teşekkür ederek Mahalle halkı adına bir plaket verdi.

ETKİNLİK VE KAMPANYALAR DÜZENLENMELİ

Açıklamaların ardından mahalle sakinlerinden Ali Aluç, Niyazi Çataltepe,Aslan Çelik, Hüseyin Araz ve diğer vatandaşlar imza kampanyası, forum vb. etkinliklerle tüm Karlıktepe halkını sürecin içine katma önerileri sundular.

HABER :YÜKSEL FIRAT

Galeri
📆 30 Haziran 2020 Salı 23:22   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir