MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Kartal Belediyesi, Meslek Lisesi’nden 2 Ton Solüsyon Satın Aldı
Kartal Belediyesi, Meslek Lisesi’nden 2 Ton Solüsyon Satın Aldı

Korona virüsü olarak bilinen Covid 19 virüsüne karşı ilçede aralıksız olarak dezenfekte çalışması yürüten Kartal Belediyesi, Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2 ton klor bazlı hidroklorik solüsyon satın aldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in; dezenfekte solüsyonun tedariki için öncelikle üretimin yapıldığı okulların tercih edilmesi direktifi üzerine Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Kartal Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin ürettiği 2 ton dezenfektan maddeyi satın aldı.

40 bidon halinde taşınmaya hazır hale getirilen klor bazlı hidroklorik solüsyon, Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Cem Çetin tarafından teslim alındı. Okul Müdürü Gökhan Eker, İstanbul Anadolu Yakası’nda sadece 4 okulda dezenfektan üretimimin yapılabildiğini belirterek günlük 10 ton üretim kapasitelerinin olduğunu söyledi. Okulun tatil olmasına rağmen, öğretmenlerin halkın ihtiyacı için üretimi gerçekleştirdiğini vurgulayan Eker, klor bazlı hidroklorik solüsyonun en etkili dezenfektanlar arasında yer aldığını ifade etti.

Galeri
📆 13 Nisan 2020 Pazartesi 17:27   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir