MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, Kartal, Manşet » Kartal Belediyesi, Personele Yönelik Sağlık Taramalarına Devam Ediyor
Kartal Belediyesi, Personele Yönelik Sağlık Taramalarına Devam Ediyor

Kartal Belediyesi, Personele Yönelik Sağlık Taramalarına Devam Ediyor

Kartal Belediyesi, belediye hizmetlerinde verimliliği artırmak, personelin sağlıklı ve iyi şartlarda çalışmasını sağlamak amacıyla rutin olarak gerçekleştirdiği sağlık taramalarına devam ediyor.

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sağlık taramaları kapsamında, Kartal Belediyesi hizmet binasında personele yönelik ücretsiz işitme tarama testi yapıldı.

Ses yalıtımlı bir odada gerçekleştirilen test sırasında personele dışarıyla bağlantıyı olabildiğince kesen bir kulaklık takılarak farklı frekans aralıklarında sesler verildi. Personelin işitme konusunda bir problem yaşayıp yaşamadığı, herhangi bir ses duyduğunda elinde bulunan kumandadaki butona basıp basmamasıyla tespit edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Erken teşhis, her alanda olduğu gibi işitme kaybının önlenmesinde de çok önemlidir. İnsanların çoğu, kulaklarının iyi duyduğunu düşünüyor; fakat bu test ile birçok kişi işitme kaybı yaşadığını öğrenebiliyor. Algı kaybı oluşmadan, işitme kaybı pek fazla fark edilmiyor. Kartal Belediyesi olarak önemli önceliklerimizden biri olan sağlık konusunda, vatandaşlarımıza olduğu kadar personelimize karşı da büyük bir sorumluluk hissediyor ve bu tarz sağlık taramalarını rutin bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Çünkü gerek bireysel anlamda gerekse belediye hizmetlerinde verimli olunabilmesi için sağlık, ödün veremeyeceğimiz bir alanı kapsıyor.” şeklinde konuştu.

Belediyenin giriş katında bulunan bina hekiminin odasında yapılan test, 13 Eylül’e kadar devam edecek….


📆 10 Eylül 2019 Salı 20:47   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir