MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Kartal Belediyesi Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali’nde Türkülerle Final
Kartal Belediyesi Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali’nde Türkülerle Final

Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Uluslararası Çocuk Edebiyat Festivali” Türk Halk Müziği Sanatçısı Eda Alakuş Konseriyle son buldu.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen festival bugün muhteşem bir final ile son buldu. Finalde sanatçı Eda Alakuş’un çocuklar ile birlikte türküler söylemesi festivale renk kattı. 10-18 Eylül tarihlerinde, 5 ülkeden 45 yazarın ve 10’dan fazla yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalde birbirinden renkli etkinlikler görüntüler oluştu.

Yakacık’ta bulunan Masal Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen festivalde Çocuk Oyunları, Söyleşiler, Konserler, Çocuk Tiyatroları, Masal dinletileri ve Atölyelere çocukların ve ailelerin ilgisi oldukça yoğun olduğu gözlendi.

Festivalin finalinde bir konuşma yapan Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Umut Veli Develi yaptığı konuşmada; “Değerli misafirlerimiz 9 gündür bizleri burada yalnız bırakmadınız. Bu süre içerisinde 5 ülkeden 45 yazar, onlarca akademisyen burada bizlerle birlikte oldu. Yayınevlerimizi burada sizlerle buluşturduk. Kartalımıza bir çocuk festivali kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

Festivalin finalini kartallı bir sanatçı olan Eda Alakuş ile yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirten Develi, günün anlamına uygun olması için sanatçıya plaket takdiminde bulundu.

Daha sonra sanatçı Eda Alakuş söylediği birbirinden güzel türkülere “Uluslararası Çocuk Edebiyat Festivali” son buldu.

Galeri
📆 19 Eylül 2022 Pazartesi 00:33   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir