MENÜ ☰
..
Eksper Haber » GÜNDEM, İSTANBUL, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi’nden Okullar Arası Elektronik Atık Toplama Kampanyası
Kartal Belediyesi’nden Okullar Arası Elektronik Atık Toplama Kampanyası

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, e-atıkların daha verimli bir şekilde toplanarak çevrenin korunması ve çevre bilincini geliştirilmesi amacıyla ‘Okullar Arası Elektronik Atık Toplama Kampanyası’ başlattı.

İlçe genelinde okulların katılımıyla yapılacak olan kampanya kapsamında, hem öğrencilere çevre bilinci aşılanacak hem de geri dönüşümün önemi bir kez daha vurgulanmış olacak.

Elektrikli ve elektronik cihazların kurşun, cıva, krom gibi ağır metal maddeleri ihtiva ettiği gerçeğinden yola çıkılarak başlatılan atık toplama kampanyası ilçe genelindeki okullara yönelik olarak yapılacak.

İçerdiği çeşitli ağır metaller nedeniyle çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen e-atıklar Kartal Belediyesi’nin toplama sistemine teslim edilecek. E-atıklar kaynağında diğer atıklardan ayrı şekilde toplanarak mevzuata uygun bir şekilde geri kazanımı sağlanacak.

E-atıkların geri dönüşümüyle birlikte hem çevre korunurken, hem de kampanyaya katılan okullar ödüllendirilecek. 100 kg e-atık toplayan okula 4 adet çam fidanı, 300 kg e-atık toplayan okula top seti, 500 kg e-atık toplayan okula robotik eğitim seti, 1000 kg e-atık toplayan okula yazıcı, 1500 kg e-atık toplayan okula ise projeksiyon cihazı ödül olarak takdim edilecek. ‘Okullar Arası Elektronik Atık Toplama Kampanyası’,  20 Mayıs 2023 tarihinde sonra erecek.

Kartal’da bulunan okulların başvuracağı ‘Okullar Arası Elektronik Atık Toplama Kampanyası’na katılmak için Kartal Belediyesi’nin iletişim hattı 444 4 578 numaralı ile temasa geçilebilecek.

📆 01 Şubat 2023 Çarşamba 22:10   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir