MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Kartal, Manşet » KARTAL’DA BİR DEĞER ”İMAMOĞLU AİLESİ”
KARTAL’DA BİR DEĞER ”İMAMOĞLU AİLESİ”

Kartal’ın sevilen, sayılan ailelerinden olan namı değer İMAMOĞLU ailesini ailenin genç kuşaklarından olan Avukat Hayri Doğruyol’dan dinledik…


Soy adları Doğruyol olmasına rağmen İMAMOĞULLARI diye bilinen ailenin 3.kuşak fertlerinden olan Hayri Doğruyol Avukatlık mesleğinin yanı sıra CHP Kartal Belediye Meclis Üyeliği de yapıyor…

Kartal’da kendisine ait olan Doğruyol Hukuk Bürosunda yaptığımız söyleşide İmamoğullarını anlattı bize Hayri Doğruyol….

Öce kendimden biraz bahsedeyim diyerek sözlerine başladı Hayri Doğruyol;


” 1981 Kartal doğumluyum, bura da doğdum büyüdüm diyebilirim..

Avukatım ve yaklaşık 15 yıldır avukatlık yapıyorum. 2011 yılında Doğruyol Hukuk Bürosunu kurdum. 2019 yılında yapılan Yerel seçimlerde Kartal Belediye Meclis üyesi adayı oldum ve CHP’si Kartal Belediye Başkanlığını kazanınca Sayın Başkanım Gökhan Yüksel’le beraber göreve başladım. Siyasete girmemde böyle olmuş oldu.


Meclis üyeliğimin yanı sıra Belediyede Encümen Üyeliği ve Hukuk Komisyonu başkanlığını da yapıyorum.
Evliyim, iki tane çocuğum var eşim Özgür Doğruyol , kendisi de Avukat. Kızım Zeynep Doğruyol ilk okul ikiye geçti, oğlum Doruk Ziya Doğruyol oda üç yaşında.


Eşimle birlikte çalışıyoruz, başka avukat arkadaşlarımızda var hep beraber Doğruyol Hukuk Bürosun da işimizi devam ettiriyoruz.

SOY ADIMIZ DOĞRUYOL AMA HERKES BİZLERİ İMAMOĞULLARI DİYE BİLİR….

Biz aslen Rize İyidereliyiz…
Babamlar altı kardeş isimleri sırası ile Kasım,Asım,Yüksel,Kazım,Tahsin,Nazım Doğruyol…


Dedem Mehmet Doğruyol Rize İyidere’den İstanbul’a ilk geldiğin de bir süre Haliçte sandalcılık yapar ve Nakliyat işleri ile uğraşır.


1958 yılında Kartal’a gelirler ve buraya yerleşirler. Kartal’da ilk olarak kumculuk yapmaya başlarlar. Daha sonra Otelcilik yaparlar. Otelcilik işi ile çok fazla uğraşmazlar ve Kum Nakliyat işleri ve Deniz Ticaret şirket’i kurup Deniz Nakliyat işleri yapmaya başlarlar.


Deniz Nakliyat işine girdikten sonra bir çok gemileri olur ve Armatörlüğe kadar yükselirler ve Kartal’ın en bilinen ve sevilen ailelerinden olurlar.


DEYİM YERİNDEYSE TIRNAKLARI İLE KAZINILARAK GELİNEN BİR MEVKİ…


Dedem Mehmet Doğruyol’un başlattığı ve amcalarım ve babamın gece gündüz bıkmadan, usanmadan çalışarak kazanılan bu itibar ve ticari başarıyı bizler onların oğulları ve torunları olarak sürdürmeye çalışıyoruz.


Hayırseverlikleri ile Kartal’da çok sevilen aile büyüklerim, bir çok hayır işine imza atmışlardır. İlçemizin Okullarına, Camilerine, Kuran kurslarına, düşkünlerine yardımcı olmada hep öncü olmuşlardır.


Babamlar otelcilik yaptıkları yıllarda,başka memleketlerden okumaya gelen öğrencileri hiç bir ücret almadan otelde ağırlar,Okul hayatları sırasında onlara yardımcı olurlar ve hatta onlara part time işler bularak rahat bir tahsil hayatı geçirmelerini sağlarlarmış.


RİZE İLE İRTİBATLARINI HİÇ KESMEMİŞLER
Hayırseverlik konusunda sadece Kartal’da değil asla bağlarını koparmadıkları memleketimiz Rize’de de köy okullarının yollarını beton döküp heyelana karşı daha güvenilir hale getirmişlerdir.


Ticarete önem verdikleri kadar Eğitim ve Öğretime de önem veren büyüklerim ailemizin çocuklarının okuması için ellerinden geleni fazlasıyla yapmışlardır.


Kazım ve Kasım amcam ailenin öncüleri idi. Dedem vefat ettikten sonra onlar ailenin başına geçmiş kardeşlerine ve yeğenlerine sahip çıkmışlardır.
Kazım amcam kendi köyümüzün 3km’lik yolunu beton olarak yaparken, Kasım amcamda İstanbul Küçükyalı’da bulunan Merkez İlk okuluna 4 dersane ve 120 m2 beden eğitimi salonu, soyunma odası ve spor odası yaptırmıştır.

AİLEMİZİN BİRDE PROFÖSÖRÜ VAR
Ailemizin bir de profösörü var onuda burada belirtmeden geçemeyeceğim, kuzenim ağabeyim Prof Hasan Doğruyol bu ünvanı alarak ailecek bizleri gururlandırmıştır.


Dedemin başlattığı ve Babam ve Amcalarımızın devam ettirip geliştirdiği İmamoğulları Şirketler grubumuz ticari hayatına devam etmektedir.
Okuyup başka meslek sahibi olanlarımızın haricinde Şirketlerimizin başında yine ailemizin fertlerinden isimler var…

ESKİ KARTAL’LI OLUPTA İMAMOĞLU KUM DEPOSUNUN İSKELESİNDEN DENİZE GİRMEYİP BALIK TUTMAYAN YOKTUR SANIRIM….
Ben çocukken, kum depomuza gider babamlarla beraber vakit geçirirdim. Sahil yolu dolumu başlayana kadar aktif olan kum depomuz da ozamanlar çok hareketlilik vardı…


Şimdilerde olduğu gibi hazır beton şirketleri yoktu ve biz kamyon kamyon kum satardık kamyonlarımızla.
Yaşım küçük olmasına rağmen kamyon dolumlarında, dozerleri de kullanmışlığım var.. Avukat olmama rağmen ailemizin işlerinede vakıfım aynı zamanda.


Bostancı-Tuzla arasındaki sahil yolu yapılınca bizim kum deposu ve İskelemiz kullanılmaz hale geldi mecburen. Kum depomuzun yerine İmamoğlu Petrol adında bir benzinci açtık.
Tüm kumcular sahil yolu geçince depolarını kapatmak zorunda kaldılar ve bir kooperatif kurdular. Kum satış işleri artık Kartal Kumcular Kooperatifinden yapılıyordu.


Kum işler artık zayıfladığından şu an için pek randımanlı işler yok ama Deniz Nakliyat İşlerimiz ve İnşaat işlerimiz devam ediyor.
Yazının başında da belirttiğim gibi çok sevdiğimiz artık bizim memleketimiz olan Kartal’da yaşamaktan çok mutluyum.


Aile büyüklerim neredeyse yarım asırdan fazladır Kartal’da yaşamışlar ve kendilerince Kartal’a hizmet etmişlerdir, bende Kartal için içinde bulunduğum siyasi oluşumda aldığım görevlerimle genç ve başarılı Başkanımız Gökhan Yüksel ile beraber güzel işler yapacağız…


Doğruyol hukuk büromuzda yaptığımız avukatlık işlerimizin yanı sıra Gayrimenkul ve Kentsel dönüşüm danışmanlığı da yapıyoruz…


Kartal’ı ve Kartal’lıları seviyoruz….

Galeri
📆 09 Ocak 2021 Cumartesi 15:45   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir