MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Manşet » “Kartal’da Engeller Aşıldı”
“Kartal’da Engeller Aşıldı”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada olduğu gibi Kartal’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen yürüyüş Hasanali Yücel Kültür Merkezinde başladı ,yürüyüşte Kartal belediyesine ait bando takımı Atatürk anıtı önüne kadar eşlik etti.

“ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTILAR “

Kartal Meydanına ulaşan yüzlerce Kartallı,Atatürk anıtı önünde toplandı.Saygı duruşu ve İstiklal marşı ardından ,Engelliler günü nedeniyle çelenk sunumu gerçekleşti.

Çelenki Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Engelli gençler sundu..

” İŞİTME ENGELLİ MÜZİSYENLERE ONUR AKIN EŞLİK ETTİ”

Kartal’da düzenlenen “engelsiz yaşam festivali”ne Sanatçı Onur Akın şarkılarıyla eşlik etti. Onur Akın’a Kartal belediyesi işitme engelliler Orkestrası eşlik etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada olduğu gibi Kartal’da kutlandı. Hasanali Yücel Kültür Merkezi önünden başlayan “sevgi yürüyüşü” gerçekleşti.

Yürüyüşe,Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal ilçe Başkanı Muammer Çelebi’ yönetim kurulu üyeleri, Kartal belediye Başkan yardımcılarından ,M.Oktay Aksu, Adem Uçar, İmam Aydın, Ali Apaydın, Bayram Ali Bastan, Kartal Kent Konseyi Başkanı Türkan Kurtulmaz Öztürk, Hüseyin Tozkoparan, Kartal belediyesi birim müdürleri,Kartal Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Ali Aluç, Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği Başkanı Metin Ağırman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda engelli birey ve yakınları katıldı.

Kartal Belediyesi engelli bireylerin sosyal hayata kazandırılması amacıyla kurulan Kartal Belediyesi işitme engelliler orketrası tarafından gösteriler yapıldı.

Festival çeşitli etkinliklerle son buldu.

HABER ;NURAY YILMAZ

Galeri
📆 03 Aralık 2019 Salı 21:54   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir