MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Kartal’da Semt Pazarlarına Sıkı Denetim
Kartal’da Semt Pazarlarına Sıkı Denetim

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ortak bir uygulama gerçekleştirerek yeni tip Koronavirüs (Covid -19) tedbirleri kapsamında semt pazarlarını denetledi, esnafa ve vatandaşlara uymaları gereken kuralları hatırlattı.

Kartal Belediyesi, Koronavirüs ile mücadelede alınan önlemler doğrultusunda semt pazarlarındaki sıkı denetimlerine aralıksız devam ediyor. Söz konusu denetimler kapsamında Kartal Belediyesi zabıta çalışanları, Atalar Mahallesi’nde Çarşamba günleri kurulan halk pazarının girişini bariyerle kapatıp, el dezenfektanı standı kurdu. Pazara gelen vatandaş ve esnafın ateş ölçümlerini yapan ekipler, ellerini dezenfekte etmeleri için de sık sık uyarılarda bulundu.

Maskesi olmayan vatandaşlara ücretsiz maske temini de sağlayan Kartal Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışarak pazarlarda sağlık güvenliğini maksimum seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Sosyal mesafe kuralına dikkat çeken zabıta ve polis ekipleri, pazar esnafının tezgâhları arasında ilgili genelge doğrultusunda mesafe bırakmaları, ürünlerini elle seçtirmemeleri, maske ve eldiven takmaları konusunda uyarı ve denetimlerini sürdürdü.

Kartal Pazarcılar Odası ile pazar esnafının kurallara uymaları için gerekli uyarılar yapılırken, uyarılara rağmen maske ve eldiven takmayan esnafa da idari işlem uygulandı.

Galeri
📆 15 Nisan 2020 Çarşamba 17:33   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir