MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Kartal’da Tiyatro Sezonu, Usta Çınar Genco Erkal’ın “Şahdamarım” Adlı Oyunu İle Açıldı
Kartal’da Tiyatro Sezonu, Usta Çınar Genco Erkal’ın “Şahdamarım” Adlı Oyunu İle Açıldı

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği 2021 – 2022 tiyatro sezonun açılışı, usta tiyatro oyuncusu Genco Erkal’ın başrolünü oynadığı “Şahdamarım” adlı oyun ile gerçekleştirildi.

Ahmed Arif’in Ölümünün 30’uncu Yılında, Anısına Bir Armağan…

Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda şair Ahmed Arif’in dizeleri ile devleşen Erkal, seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Şair Ahmed Arif’in şiir, söyleşi ve mektuplarından yola çıkılarak vefatının 30’uncu yılı anısına hazırlanan ve usta tiyatro oyuncusu Genco Erkal tarafından uyarlanıp, yönetilerek, oynanan “Şahdamarım” adlı müzikli oyunu, sanatseverler nefeslerini tutarak izledi. Usta şairin 30. ölüm yıl dönümü sebebiyle Dostlar Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu oyunda, Arif’in şiirlerinden bestelenen şarkıları ise sahnede Ercan ve Gökhan Çağıran kardeşler yorumladı.

Usta Oyucu, Dakikalarca Ayakta Alkışlandı

Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterime Kartallılar büyük ilgi gösterdi. Pandemi kurallarının uygulanarak; HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümünün yapılmasının ardından seyircilerin içeri alındığı oyunda, usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ın ve ekibinin performansı dakikalarca ayakta alkışlandı.

75 dakika süren ve salonun Ahmed Arif’in eşsiz dizeleriyle dolduğu oyunun ardından Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi ile Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Yücel; sahnede Genco Erkal’a teşekkür ederek günün anısına Kartal heykelciği takdim ettiler.

Kısa bir konuşma yapan Develi; tiyatro sezonun açılışını Erkal’ın bu eşsiz oyunu ile gerçekleştirdiklerini belirterek “Tıpkı Ahmed Arif gibi, yaşamını sanatına adamış 82 yıllık tiyatro çınarımızın gölgesinde olmak, umudumuzu ve inancımızı güçlendiriyor” dedi. Kartal Belediye Meclisi Üyesi Aysel Yücel ise Genco Erkal’ı sahnede izlemekten büyük keyif aldığını belirterek Kartallılar adına teşekkür etti.

Galeri
📆 09 Ekim 2021 Cumartesi 11:51   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir