MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Kartal’daki Sivil Toplum Kuruluşlarından Stratejik Plana Tam Destek
Kartal’daki Sivil Toplum Kuruluşlarından Stratejik Plana Tam Destek


Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan 2020-2024 yılı stratejik plan çalışmaları kapsamında mahallerde gerçekleştirilen toplantıların ardından bu kez söz sırası Kartal’da bulunan sivil toplum kuruluşlarındaydı.


Kartal Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Kartal’ın ekonomik ve sosyal nabzını ölçen 5 sivil toplum kuruluşunun başkanları katıldı. Toplantıda oda başkanları Kartal’ı nasıl bir geleceğin beklediğini ve neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerini ve üyelerinin taleplerini dile getirdiler. Kartal Belediyesi Başkan Gökhan Yüksel, toplantıda dile getirilen her görüşün kayıt altına alınarak değerlendirileceğini ve Kartal Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin devam edeceğine vurgu yaptı.


2020-2024 yılları arasında Kartal Belediyesi’nin yol haritası olacak Stratejik Plan çalışmaları Kartal’daki sivil toplum kuruluşlarının dinlenmesi ile devam ediyor. Kartal’ın 20 mahallesinin yaklaşık 2 haftalık bir sürece yayılan ‘Mahallemi Dinliyorum’ adlı mahalle toplantılarında dinlenerek kayıt altına alınmasının ardından STK’lar da görüş ve önerilerini dile getirdiler.
Kartal’daki ekonomik ve sosyal yaşamın en önemli kurumları arasında yer alan 5 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri Kartal Belediyesi Başkanı Gökhan Yüksel tarafından konuk edildi. Kartal’ın sorunları ve geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıya Kartal Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Erol Demirci, Kartal Kadın ve Erkek Berberleri Esnaf Odası Başkanı Adem Etirli, Kartal Kamyon, Kamyonet, Minibüs, Otobüs, Otomobil ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Fikret Çelik, Kartal Umum Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mete Boyraz ve Kartal Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Demirhan katıldı.
Toplantıda konuşan Kartal Belediyesi Başkanı Gökhan Yüksel katılımcı demokratik yönetim anlayışları gereği Kartal’ın geleceğini belirleyecek planda Kartal’ı ve sorunlarını iyi bilen sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerine yer vermek istediklerini belirterek ilerleyen süreçte de belediye STK işbirliğini kalıcı ve sürekli bir hale getirmek istediklerini söyledi.
Yüksel’in konuşması’nın ardından söz alan oda başkanları hem Kartal ile ilgili hem de üyelerinin Kartal’da yaşadıkları sorunlar ile ilgili görüş ve önerilerini sıraladıktan sonra Kartal Belediyesi ile işbirliğini devam ettirmeyi ve belirttikleri sorunlarla ilgili birlikte hareket etmenin altını çizdiler. Başkanı Gökhan Yüksel, görüşmede sonrası oda başkanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Galeri
📆 25 Temmuz 2019 Perşembe 18:11   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir