MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, Kartal » Kartal’ın Çevreci Minikleri, “Bir Kitap Bir Fidan” Etkinliğinde Buluştu
Kartal’ın Çevreci Minikleri, “Bir Kitap Bir Fidan” Etkinliğinde Buluştu

Kartal Belediyesi ve İstMarina AVM işbirliği ile Dünya Çocuk Kitapları Haftası’na özel “Bir Kitap Bir Fidan” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında çocuklar hem kitap okudu hem de fidan dikmeyi öğrendi.

Kartal’da bulunan İstMarina AVM’de gerçekleştirilen etkinliğe Sabri Taşkın İlkokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Etkinlik kapsamında Sabri Taşkın İlkokulu’nun dördüncü sınıf öğrencileri İstMarina AVM içerisinde hazırlanan özel alanda dünya klasikleri arasından seçilen kitapları okudu.

Çocuklar kitaplarını okuduktan sonra ise Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kendilerine hediye edilen fidan ve tohumlu kalemlerden nasıl bitki yetiştirebileceklerini ve onları nasıl koruyabileceklerini anlattı.

Etkinlik sonunda çocuklar, ellerindeki dövizlerde yazan “Yeşilden Maviye Bu Yaşam Bizim” sloganı atarken, alışveriş merkezini ziyaret eden vatandaşlar da alkışları ile çevreci miniklere destek oldu.

Kartal Belediyesi’nin hayata geçirdiği çevre projelerine çevreci miniklerden katılım ve destek beklediklerini ifade eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “En önem verdiğimiz konuların başında eğitim ve doğanın korunması geliyor. Hem eğitici hem de çocuklara çevre bilinci kazandırabileceğimiz etkinlikler düzenleyerek, geleceğimiz olan çocuklarda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Kartallı minik komşularımızın da çevre etkinliklerimize bu kadar yoğun katılım göstermesi çok sevindirici. Kartal’daki yeşil alanları, çocuklarla birlikte koruyacak ve çoğaltacağız.” diye konuştu.

Galeri
📆 15 Kasım 2019 Cuma 18:33   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir