MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Kartal’ın efsane Başkanı Mehmet Ali Büklü kabri başında anıldı
Kartal’ın efsane Başkanı Mehmet Ali Büklü kabri başında anıldı

Kartal’da görev yaptığı süre içerisinde birçok ilke imza atmış eski belediye başkanı Mehmet Ali Büklü, vefatının 27. yılında Soğanlık Mezarlığı’nda ki kabri başında törenle anıldı.

Soğanlık Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah ve yönetim kurulu üyeleri, Doğru Parti Kartal İlçe Başkanı Gülay Şakar, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Hülya Arkan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, CHP’li Meclis Üyeleri, Erzincan Tanyeri Kültür, Dayanışma, Yardımlaşma Derneği Yöneticileri, Erzincan Avcılar köyü Derneği Yöneticileri ile birlikte Mehmet Ali Büklü’nün ailesi ve sevenleri katıldı.

Anma töreni Mehmet Ali Büklü’nün oğlu Birol Büklü’nün konuşması ile başladı. Birol Büklü yaptığı konuşmada, bu anma törenini gerçekleştiren ve törene katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Gökhan Yüksel; “Mehmet Ali Büklü yerel yönetimlerde bir çığır açtı

Anma programında bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel; vefatının ardından 27 yıl geçmesine rağmen anılabilmenin gururunun çok ayrı bir duygu olduğunu vurguladı. Yüksel konuşmasının devamında; “İyi insanlarının hatırlanması, anılması gerekiyor. Gelecek nesillere anlatılması gerekiyor. Yerel yönetimlerde ilklere imza atan bir başkanın hiç unutulmaması gerekiyor. 2022 yılındayız ama hala biz kentlerde ulaşımla ilgili sorunları konuşuyoruz. 80 öncesi ve sonrası yaptığı ilçeler arası ulaşım hizmeti, kadın şoförler ile onlara verdiği değeri konuşuyoruz. O günkü koşullarda gıdaya ulaşımın zor olmasından dolayı Halk Ekmek konusunda yaptığı atılımların bugün bile ne kadar vizyon sahibi olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. O sadece yerel yönetim koşulları ile birçok çığır açmıştır. Bizlerde ondan aldığımız ilhamla daha iyi şeyler yaparak, ülkemizi daha iyi bir noktaya götürmek için çok çalışacağız. Ruhu şad mekânı cennet olsun. Tekrar rahmet diliyorum” dedi.

Törendeki konuşmaların ardından Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Mehmet Ali Büklü kimdir?

1934 Erzincan doğumlu olan Mehmet Ali Büklü, Sivas Yıldızeli Pamukpınar Köy Enstitüsü’nden 1951 yılında mezun oldu. Daha sonra eğitimine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam eden Büklü, 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında Kartal Belediye Başkanlığı görevi yaptı. 16 Aralık 1995 yılında vefat eden Büklü, halkçı, çağdaş belediyecilik anlayışını, hizmet verdiği birçok alanda hayata geçirdi. Büklü, Kartansaş, Karyapsan, Kartursaş’ın kuruluşunu gerçekleştirip, ilçe içinde ve ilçeler arası ilk toplu taşımaya imza atmış, kültür sanat atölyelerinden sabit halk pazarlarına, uluslararası festivallerden kreşlere, kütüphanelere dek Kartal’da hümanist, demokrat, çağdaş belediyecilik uygulamalarının öncüsü olmuştu.

Galeri
📆 16 Aralık 2022 Cuma 16:27   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir