MENÜ ☰
Eksper Haber » ataşehir, Manşet, Toplum » KASIM AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR SANAT
KASIM AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR SANAT

Her ay geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Ataşehir Belediyesi, Kasım ayında sanatçıların katıldığı konserler, yetişkin ve çocuklar için tiyatrolar, atölyeler, söyleşi, panel ve daha birçok etkinlik hazırlayarak kültür ve sanatı Ataşehirlilerin ayağına getirmeye devam ediyor.

Kasım ayı kültür sanat etkinliklerinin ilki 15, 16 ve 17. yüzyıllarda yaşamış Kul Nesimi, Kul Himmet, Pir Sultan Abdal ve Şah Hatayi’nin anısına düzenlenecek konserle başlıyor. 1 Kasım Cuma günü “Kul, Pir ve Şah” isimli konser saat 20.00’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde düzenlenecek.

İkinci konser ise Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası ile Monheim am Rhein Müzik Okulu öğrencileri tarafından verilecek. İki grubun sahne alacağı konser 2 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde düzenlenecek.

Etkinliklerin “Güncel Sanat Gezileri” kapsamında, Uluslararası Çağdaş Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) üyesi Kültigin Kağan Akbulut ile İstanbul’daki güncel sanat mekânları gezilmeye devam ediyor.

9 Kasım Cumartesi günü Salt Beyoğlu, Galeri Nev, Zilberman Gallery, Galeri BU, Meşher turu, 30 Kasım Cumartesi günü ise Juma Art Karaköy, Çukurcuma galerileri ve DEPO’da İstanbul turu yapılacak.

Etkinliklerin sergiler bölümünde ise Leyla Tepecik ve öğrencilerinin sunduğu “Fırçadan Uçuşan Renkler” Tezhip ve Minyatür Sergisi’nin açılışı 23 Kasım Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde saat 14.00’da yapılacak.

Eğlenceli ve Eğitici Atölyeler Çocukları ve Yetişkinleri Bekliyor

Ataşehir Belediyesi, çocuklar ve yetişkinler için hazırladığı  “Şehirde Ekolojik Yaşam Atölyeleri”ne Kasım ayımda da devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün birlikte hazırladıkları çevre dostu atölye programlarıyla şehir hayatındaki çocuk ve yetişkinlere basit tarım bilgileri veriliyor.

Çocuk atölye çalışmaları kapsamında “Tabiat Heykelim” isimli atölye 3 Kasım Pazar günü Ataşehirli çocuklarla buluşacak. Düştepe Oyun Müzesi’nde çocuklar doğada bulunan kil, tarçın, karanfil gibi malzemeleri kullanarak “Tabiat Ana” heykeli tasarlayacak.

Yine 3 Kasım Pazar günü İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nde Çocuklar tohumun mucizesini ve Fukuoka’nın tohum topları hikâyesini dinleyip, kendi hayal güçleri ile harmanladıkları tohum toplarını yapacaklar.

4 Kasım Pazartesi günü Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi’nde öğrenciler “Kompost Yapımı” atölyesinde mutfaklarda ve balkonlarda nasıl kompost kurulacağını öğrenecekler.

Düştepe Oyun Müzesi’nde 9 Kasım Cumartesi günü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. ölüm yıl dönümü kapsamında, çocuklar “Taş Tozundan Atatürk Heykelciği Yapımı” atölyesine katılacak.

Alpin Karagözoğlu tarafında “Rol Yapma Oyunları” isimli atölye 6, 13, 20 ve 27 Kasım tarihleri arasında Düştepe Oyun Müzesi’nde yapılacak.

10 Kasım Pazar günü Masal Yolculuğu, Yaratıcı Okuma, Atölyeleri Ataşehirli çocukları fazlasıyla eğlendirecek.

16 Kasım Cumartesi günü Düştepe Oyun Müzesi’nde yapılacak 3D atölyesinde geleceğin teknolojisi olan 3D tasarım ile çocukların öğrenme yetilerine bambaşka bir boyut getirilecek.

15 Kasım Cuma günü Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi’nde elektronik atıklardan takı ve tablo tasarım atölyesi yapılacak.

Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi’nde 16 Kasım Cumartesi günü “Atık Kartondan Kâğıt ve Kitap Ayıracı Yapımı Atölyesi”, 17 Kasım Pazar günü ise çocukların ebeveynleriyle katılacağı “Kayıp Hazine” atölyesi Düştepe Oyun Müzesi’nde çocukları bekliyor.

İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nde 17 Kasım Pazar günü çocuklar, doğa döngümüz içerisinde yer alan böceklere ev tasarlayacakları bir atölye etkinliğine katılacak.

21 Kasım Perşembe “Saksıda Bostan” Neşet Ertaş Kültürevi’nde, 22 Kasım Cuma İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nde “Şehirde Ekolojik Dönüşüm”, 23 Kasım Cumartesi İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nde “Tohumun Yolculuğu”, 28 Kasım Perşembe MSKM’de ise “Sıfır Atık” isimli atölyeler yetişkinleri bekliyor.

23 Kasım Cumartesi “Atık Malzemeden Kitaplık Süslemesi”, 24 Kasım Pazar “Çoraptan Kukla” Düştepe Oyun Müzesi’nde, 30 Kasım Cumartesi günü ise “Kendini Sulayan Saksı” MSKM’de, “Küçük Saksılarda Sukulent Yapımı” ise Düştepe Oyun Müzesi’nde yapılacak.

Çocuklar İçin Özel Tiyatro ve Sinema

Çocuk sineması bölümünde 3 Kasım Pazar günü “Tabaluga: Buz Ve Ateşin Hikâyesi”, 17 Kasım Pazar günü ise “Sihirbazın Balonları” isimli filmler gösterilecek.

Çocuk tiyatroları kapsamında; 24 Kasım Pazar günü Çocuk Tiyatrosu tarafından “Kaba Korsan Ve Hazine Adası” isimli oyun MSKM’de sahnelenecek.

Yetişkinler İçin Tiyatro

Kasın ayında Ataşehirli tiyatroseverler birçok farklı oyunu izleme şansına sahip olacak.

5 Kasım Salı günü Kabare Dev Aynası tarafından “Külahıma Anlat”, 15 Kasım Cuma günü Tiyatro Ayna tarafından “Aşk Kalıcıdır”, 20 Kasım Çarşamba günü Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Aziz Nesin Vapuru”, 27 Kasım Çarşamba günü ise Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluğu tarafından “8 Kadın” isimli tiyatro oyunlar MKSM’de sahnelenecek.

Yeni bir format: Çağdaş Sanat Buluşmaları

Yepyeni bir söyleşi programı olan MSKM Çağdaş Sanat Buluşmaları Kasım ayında da devam ediyor.

15 Kasım Cuma günü Ataşehir Belediyesi ile İstanbul Art Show iş birliğindeki Çağdaş Sanat Buluşmalarında İstanbul Art Show Sanat Direktörü Yalın Alpay’ın bu ayki konuğu Prof. Dr. Tülin Onat. İkili, resimlerinde somut nesnelerin en yalınlaştırılmış formlarıyla, iki boyutlu düzlemde üç boyutlu soyutlamalar üreten Tülin Onat’ın yapıtlarını ve sanata yaklaşımını 15 Kasım Cuma günü MSKM’de konuşacak.

Edebiyat Akşamları bölümünde ise 22 Kasım Cuma günü saat 19.00’da Murat Erşen’in çevirdiği “Yalnızlığın Felsefesi ve Korkunun Felsefesi” kitaplarından edebiyat, sinema ve felsefe bağlamında bir konuşma gerçekleşecek.

“Tarih Okulu” Devam Ediyor

16 Kasım Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde Tarih Okulu’nda Kasım ayında “Toplumsal Muhalefet Açısından Kinizm ve Melamilik” konusu işlenecek.

Neşet Ertaş Kültürevi’nde düzenlenen Tarih Okulu’nda Kasım ayında “Toplumsal Muhalefet Açısından Kinizm ve Melamilik” konusu üzerine Klâsik Filolog, Çevirmen Dr. C. Cengiz Çevik ve Tarihçi-Yazar Olgay Söyler ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Pazarlar Sohbet Dolu Geçecek

Her yıl yazarlar, çevirmenler, editörler ve eleştirmenlerle düzenli olarak gerçekleştiren “Pazar Sohbetleri” etkinliklerinin Kasım ayı programı işe şöyle:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yılında Neşet Ertaş Kültürevi’nde, 10 Kasım Pazar günü 15.00’da Emekli Albay, Akademisyen Dr. Zekeriya Türkmen ile “Askeri Öğrenci Mustafa Kemal’den Mareşal Gazi Mustafa Kemal’e” isimli söyleşi gerçekleşecek.

Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor

Bu sezon Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde başlayan “Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” söyleşilerinde bu ay ünlü çizer, yazar Behiç Ak ağırlanıyor. 23 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek  “Tavşan Dişli Bir Gözlemcinin Notları” etkinliği tüm çocukları ve Ataşehirlileri bekliyor.

📆 06 Kasım 2019 Çarşamba 23:29   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir