MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Kemal Kılıçdaroğlu CHP Kurultayı’nda yeniden genel başkan seçildi
Kemal Kılıçdaroğlu CHP Kurultayı’nda yeniden genel başkan seçildi

Bilkent Odeon’da gerçekleştirilen CHP’nin 37. Olağan Kurultayı çalışmalarını tamamlandı. Saat 10.00 başlayan CHP kurultayında, genel başkan adaylığı için saat 15.00’e kadar verilen süre de sona erdi. CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa tek aday olarak gösterildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. Olağan Büyük Kurultayı’nda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı 3 isim adaylığını açıklamıştı. İlhan Cihaner, Tolga Yarman ve Aytuğ Atıcı aday adayı olarak gösterilmişti.

Kılıçdaroğlu’nun tüm il başkanları tarafından aday gösterildiğini bildiren Divan Başkanı Çerçioğlu, adaylık için yeterli sayıya başka kimsenin ulaşamadığını belirtti.

İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman yeterli imzaya ulaşamadı. Böylece İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden ve tek aday oldu.

Kemal KILIÇDAROĞLU
Tunceli / Nazimiye – 1948, Kamer, Yemuş.

Ekonomist, Maliyeci ve Üst Düzey Kamu Yöneticisi; Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini bitirdi.

Maliye Bakanlığında Hesap Uzmanı, Gelirler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı, Bağ-Kur Genel Müdürü, SSK Genel Müdürü olarak görev yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. Hacettepe Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi. İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1948 İktisat Kongresi, Kayıtdışı Ekonomi ve Bürokraside Yeniden Yapılanma Gereği, İşsizlik Sigortası Kanunu-Yorum ve Açıklamalar adlı 3 kitabı, değişik gazete ve dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi vardır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanıdır.

22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul, 25 ve 26. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi.Orta düzeyde Fransızca bilen Kılıçdaroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

📆 25 Temmuz 2020 Cumartesi 19:11   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir