MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Kılıçdaroğlu, partisinin corona virüsle mücadele önerilerini açıkladı
Kılıçdaroğlu, partisinin corona virüsle mücadele önerilerini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin corona virüsle mücadele önerilerini açıklayarak, “Dayanışma içinde olacağız, yardımlaşacağız ve bu salgını hep birlikte yeneceğiz.” dedi. Öte yandan CHP Genel Merkezi’nde corona virüs tedbirleri kapsamında basın açıklamasına katılanların kullanımı için dezenfektan, maske ve eldiven bulunduruldu.

Kılıçdaroğlu, partisinin corona virüsle mücadele önerilerini açıkladı:

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında CHP’nin yeni tip corona virüse yönelik (Kovid-19) 13 maddelik mücadele programını açıkladı.

Konuşmasının başında, tedavi gördüğü hastanede 68 yaşında hayatını kaybeden kız kardeşi Fikriye Dalgıç’ın vefatı nedeniyle arayan ve mesaj gönderen herkese teşekkür eden Kılıçdaroğlu, taziyelerin kendisi ve ailesi için son derece değerli olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, bütün dünya ülkeleri gibi Türkiye’nin de corona virüse karşı amansız bir mücadele verdiğine dikkati çekerek Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve tedavileri süren hastalara acil şifa diledi.

Corona virüsle mücadelenin öncüleri olan sağlık görevlileri ile toplumun haber alma hakkını kullanması adına fedakarca görev üstlenen basın mensuplarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, bu salgının insanlara tüm ön yargılarından arınılması ve farklılıkları bir kenara bırakarak birlikte hareket edilmesi gerektiğini gösterdiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, kurallara uyulması halinde sağlıklı kalınabileceğine işaret ederek, “Bu salgın bize hiç tanımadığımız bir kişinin de sağlığından sorumlu olduğumuzu göstermiştir. Dayanışma güzeldir ve güçlendirir. Yardımlaşma güzeldir ve güçlendirir. Dayanışma içinde olacağız, yardımlaşacağız ve bu salgını hep birlikte yeneceğiz.” diye konuştu.

“BELEDİYELERİN BORÇLANMA LİMİTLERİ ARTIRILMALI”

Daha sonra CHP’nin corona virüse yönelik mücadele programını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Ekonomik ve Sosyal Konsey”in ivedilikle toplanması ve bu süreçte Konsey çalışmalarının belli aralıklarla sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Konsey toplantısına hiçbir kurum dışlanmadan ilgili tüm tarafların davet edilmesini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Sağlık kuruluşlarının ve sağlık personelinin tıbbi ve konaklama ihtiyaçları öncelik ve ivedilikle giderilmeli. Kamu sağlık kuruluşlarındaki eleman açığı hızla giderilmeli, ayrıca Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine son verilen ve haklarında kesin hüküm bulunmayan sağlık elemanları yeniden görevlerine iade edilmeli. Hem salgınla mücadele hem de milli güvenlik açısından hayati öneme sahip askeri hastaneler süratle yeniden açılmalı.

📆 23 Mart 2020 Pazartesi 16:15   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir