MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Kılıçdaroğlu’ndan Aslı Baykal açıklaması: Ciddiye almıyoruz
Kılıçdaroğlu’ndan Aslı Baykal açıklaması: Ciddiye almıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak tarikatta istismar skandalının ardından Adalet Bakanlığı’na gerçekleştirdiği yürüyüşü hedef alan ifadeler kullanan Aslı Baykal’a “Tek sözcük, ciddiye almıyoruz” ifadeleriyle yanıt verdi. Anayasa değişikliği teklifine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Anayasa değişikliği konusunda anayasa hocalarından görüş alacağız. Bir bakacağız. Ondan sonra oturup karar vereceğiz. Büyük bir olasılıkla önümüzdeki süreçte, altılı masada da konuşulabilir. Oturur konuşuruz. Ona göre bir karar veririz, birlikte” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Aslı Baykal açıklaması: Ciddiye almıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün CHP Genel Merkezi’nde gazetelerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

ANKA’nın ‘Gazete İkinci Yüzyıl’dan yaptığı aktarıma göre Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bir kısmını, BirGün gazetesi yazarı Timur Soykan’ın ortaya çıkarmasıyla duyulan İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi ‘evlendirmesi’ ve uzun yıllar istismar edilmesi gündemine ayırdı.

Kılıçdaroğlu, “Organize bir kötülükle karşı karşıyayız. İşin bir ucunda yargı var, bir ucunda siyaset var. Siyaset yargıya müdahale ediyor. Siyaset, polise müdahale ediyor. Siyaset, savcıya müdahale ediyor. ‘Karışmayın’ diye. Altı yaşındaki bir çocuğa yönelik, organize bir kötülük. Organize kötülükten, Türkiye’yi çekip çıkarmamız lazım” ifadeleriyle istismara ilişkin faillerin yargılanmayışına dikkat çekti.

“ASIL FAİL SARAY”

Kılıçdaroğlu, “Asıl fail kim? Asıl fail, devleti dumura uğratan anlayış ya da yönetim. Açık ifade etmek gerekirse saray. Başka kim olabilir? Savcı, daha önce yapılan şikâyette dosyayı kapatıyor. Artı, daha önce dosyayı kapatan hâkim. Ne oldu, hiçbir şey olmadı. Yakında o savcı da o hâkim de birisi Yargıtay üyesi, birisi Anayasa Mahkemesi üyesi olursa hiç şaşırmayın. Olayı, altı yaşında bir çocuğa yönelik organize kötülük çerçevesinde ele alıp değerlendirmemiz lazım. Olayın bir ucunda siyaset var; güçlü, devleti dumura uğratıyor ve devletin nefes almasını engelliyor. Savcı tutuklama istiyor, tutuklama yapmıyor adam. Altı yaşındaki çocuğa tecavüz eden bir kişiye karşı devlet seyirci kalıyor, olmaz. Devlet seyirci kalamaz. Burada şu anda, devleti seyirci kalan noktaya taşıdılar. Bizim isyanımız buna. Kim yaparsa; bunu kalkıp belli bir çerçeve içinde, dar bir çerçeve içinde ele almak doğru değil. Kim yaparsa böyle bir olayı en ağır şekilde cezalandırılmalı, bu kadar açık” diye konuştu.

📆 13 Aralık 2022 Salı 22:09   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir