MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Ekonomi, GÜNDEM, Manşet » Kısa çalışma ödeneği uzatıldı
Kısa çalışma ödeneği uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kısa Çalışma Ödeneği nisan, mayıs ve haziranı kapsayacak şekilde sürecek” dedi.

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) uygulamasının devam ettirileceğini açıkladı. Erdoğan, turizm sektöründe de mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Erdoğan, Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Toplantımız esnasında sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilme kararı aldık. Ayrıca turizm sektöründe mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık.”

İş dünyası ve sendikalardan, kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam etmesi çağrısı gelmişti.

MARTTA 1 MİLYON 139 BİN KİŞİ KÇÖ ÖDEMESİ ALMIŞTI

2021 yılı Mart ayında, önceki dönemde ödemesi devam edenlerle birlikte toplamda 1 milyon 139 bin 743 kişi için İşsizlik Sigortası Fonu’ndan toplam 1 milyar 750 milyon TL’lik kısa çalışma ödemesi yapılmıştı.

Aynı dönemde, önceki dönemde ödemesi devam edenlerle birlikte 723 bin kişiye toplamda 959 milyon TL’lik nakdi ücret desteği ödemesi yapıldı.

📆 21 Nisan 2021 Çarşamba 20:53   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir