MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » KIVIRCIK ALİ, VEFATININ 9. YILINDA KARTAL’DA ANILDI
KIVIRCIK ALİ, VEFATININ 9. YILINDA KARTAL’DA ANILDI

19 Sanatçı, Kıvırcık Ali İçin Kartal’da Sahne Aldı

Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Kıvırcık Ali (Ali Özütemiz), vefatının 9. yılında Kartal’da düzenlenen konser ile anıldı. 19 sanatçının sahne aldığı konsere, merhum sanatçının Kartallı sevenleri yoğun ilgi gösterdi.

2011 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden, “Gül Tükendi Ben Tükendim”, “Isırgan Otu”, “Üçüncü Gurbet”, “Hepimize Yeter Dünya” albümleriyle tanınan Kıvırcık Ali için Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma konserine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve yeni seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Kıvırcık Ali’nin vefatının 9. yılında düzenlenen anma etkinliğine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ni hınca hınç doldurdu. Yaklaşık 3 saat süren konser boyunca Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçıları; Ali Tan, Ayhan Yağız, Caner Gülsüm, Ecem Gül Özütemiz, Eda Alakuş, Erdal Erzincan, Eren Aydın, Eren Özütemiz, İbrahim Dizlek, Kenan Çallı, Koray Çatal, Nesrin Güneş, Onur Türe, Özcan Türe, Serpil Sarı, Sümer Ezgü, Taner Maciran, Taner Özdemir ve Tülay Maciran sahne aldı.

Konser, Kıvırcık Ali’nin hayatından kesitleri barındıran kısa filmin izlenmesi ile başladı. Daha sonra tek tek sahne alan sanatçılar, Kıvırcık Ali ile olan anılarını anlattı ve sanatçının sevilen şarkılarını seslendirdi.

Kıvırcık Ali’nin kızı Ecem Gül Özütemiz ve oğlu Eren Özütemiz’e düzenledikleri bu anma programı için teşekkür eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, programın sonunda sanatçılara plaket takdim etti. Başkan Gökhan Yüksel daha sonra yaptığı konuşmada, “Kıymetli dostalar, böyle güzel bir anma gecesinde bir arada olduğumuz için ben de sizler gibi çok duyguluyum. Ecem Gül Özütemiz ve Eren Özütemiz çok güzel bir organizasyon çıkardılar, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bir sonraki organizasyonlar ya statta ya spor salonlarında olacak; önümüzdeki sene bu organizasyonu daha da büyütmek gerekiyor, bunu anlıyoruz. Kıvırcık Ali bugün aramızda değil; ama evlatları onun anısını yaşatıyor.” diye konuştu.

Başkan Gökhan Yüksel’in ardından söz alan Eren Özütemiz ise; “Plaketi hem şahsım hem de Özütemiz ailesi adına sizlerden alıyorum. Bizlere 5 yıldır verdiğiniz destek, salonlar ve imkânlarınız için hem şahsım adına hem ailem hem de babam adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Salonu dolduran Kartallıların kimi zaman duygulanıp kimi zaman ise coştuğu konserde son olarak sahneye çıkan sanatçılar ise Kıvırcık Ali’nin çocukları Ecem Gül Özütemiz ve Eren Özütemiz oldu. İki kardeşin düeti salonu dolduran sanatseverlerin büyük beğenisinin kazandı ve sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı.

Kıvırcık Ali Kimdir?

Ali Özütemiz ya da bilinen adıyla Kıvırcık Ali (d. 11 Ekim 1968, Tokat – ö. 11 Ocak 2011, İstanbul), Aşık Ali adlı halk ozanının oğludur. Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde doğdu. 1983 yılında İstanbul’a geldi ve saz yapım atölyesinde çalışmaya başladı. Bu sırada katıldığı bir ses yarışmasında aşıklama dalında birinci oldu. Konfeksiyon atölyesinde çalışırken, bir yandan da solfej dersleri aldı ve düğünlerde saz çaldı.1992 yılında Aşık Nuri Yücel’in ‘Hapishane Ranzaları 2’ isimli albümüne bağlamasıyla katılarak ilk profesyonel stüdyo çalışmasına başladı. 1995’te iki arkadaşı ile birlikte Grup Turnalar’ı kurdu ve ‘Türkülerden Türkülere Yol Eyledik’ ve ‘Türküler Kimliğimiz’ adlı iki albüm çıkarttılar. 1999’da ilk solo albümü ‘Gül Tükendi Ben Tükendim’i çıkardı. Türkiye’de ve Almanya’da çok sayıda konser verdi, bestelerini birçok sanatçı seslendirdi. “Kıvırcık Ali” olarak bilinen sanatçı 11 Ocak 2011’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

📆 14 Ocak 2020 Salı 23:24   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir