MENÜ ☰
..
Eksper Haber » GÜNDEM, İSTANBUL, KÜLTÜR SANAT, Kültür-Sanat, Manşet » KTSM ve Piri Guide’dan “İyi Bak Karaköy” turuna davet
KTSM ve Piri Guide’dan “İyi Bak Karaköy” turuna davet

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ile Türkiye’nin ilk ve tek mobil rehberi Piri Guide’ın iş birliğiyle hayata geçirilen “İyi Bak Karaköy’e” dijital turunda, İstanbul’un en özgün noktalarından biri olan Karaköy’de sürdürülebilirliğin izi takip ediliyor.

‘Evin senin dünyan, dünya senin evin’ söyleminden yola çıkarak ‘İyi Bak Dünyana’ hareketinin öncülüğünü yapan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), sürdürülebilirliğin izini, bu kez Kale Grubu’nun İstanbul’daki ilk Genel Müdürlük binasına da ev sahipliği yapan Karaköy’de sürüyor. KTSM ile Türkiye’nin ilk ve tek mobil rehberi Piri Guide’ın iş birliğiyle hayata geçirilen “İyi Bak Karaköy’e” dijital turunda, İstanbul’da ticaretin kalbinin attığı, şehrin tarihi, kültürü ve gastronomisiyle en özgün noktalarından biri olan Karaköy keşfediliyor.

Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler, “Karaköy, Kale Grubu’nun İstanbul’daki ilk evi. Mekanları yaşatmayı önemseyen bir Grup olarak, Karaköy’e daha yakından bakmak arzusu bu iş birliğinin çıkış noktası oldu. Piri Guide ile birlikte tasarladığımız bu özel rotada, zanaatin, sanatın, mimarinin, gastronominin izlerini sürerek, Karaköy’ün barındırdığı ihtimalleri birlikte keşfedelim istedik. Aynı zamanda asırlık binalar, tarihin derinliklerinden bugüne varolmuş eşsiz eserlerle, kent hafızasını canlandırmak ve sürdürülebilirliğin mekandaki izdüşümlerini takip etmek istedik. Ortaya çok keyifli bir iş çıktığına inanıyor ve Karaköy’ü bizimle adım adım gezmek, ilham almak isteyen herkesi şehir gezgini olarak dijital turumuza davet ediyoruz” dedi.

Ana tema, ‘sanat ve sürdürülebilirlik’

Seyahat ve yaşam kültürü yazarı Bahar Akıncı’nın seslendirmesiyle hayat bulan Karaköy turu, Haliç’ten başlıyor, Azapkapı’nın sokakları adım adım arşınlanıyor. ‘Sanat ve sürdürülebilirlik’ temasıyla gerçekleşen turda sanattan, sanatçılardan söz ediliyor. Sanatın ve mimarinin şehirlerle ilişkisi irdeleniyor. Arap Camii, Karaköy Palas, Ceneviz Sarayı, Şeref Hanı ve Bankalar Caddesi üzerindeki nice eşsiz binanın eşliğinde, mimarinin sürdürülebilirliği irdeleniyor. Turda, Kale Grubu’nun ilk genel merkezinin dönüştürülmesiyle disiplinlerarası paylaşımlara, sanata ve tasarıma alan açan, iş birliklerine zemin oluşturan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi ve Merkezde atıksız mutfak prensibiyle hizmet sunan Roots Studio&Cafe de dinleyicilerle buluşturuluyor.

Ücretsiz dinlenebiliyor

Piri Guide, App Store ve Google Play’den ücretsiz indiriliyor. Piri Guide ziyaretçileri, ‘İyi Bak Karaköy’e” turunu, herhangi bir ücret ödemeden dinleyebiliyor.

Keyifli dinlemeler…

https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=istanbul34gztsi@gmail.com&MailID=26123364&url=https%3a%2f%2fpiri.to%2fktsm

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi hakkında

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, disiplinlerarası paylaşımlara alan açan bir üretim ve buluşma platformu. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları önceliklerinden sorumlu üretim ve tüketimi odağına alan KTSM, İyi Bak Dünyana hareketinin de öncüsü. Sosyal fayda üreten fikirlerin savunuculuğunu yapan KTSM’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenlendiği merkezde, seramik fırınının da bulunduğu seramik üretim alanı; giriş katında özgün, özgür ve öze değen ürertimlerin paylaşılacağı bir sergi alanı; tasarım ve sanat ağırlıklı 1.500’den fazla kitaptan oluşan bir kütüphane ile herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.

Sadece sanat ve tasarımda değil, yaşamın her alanında sürdürülebilirliğe inanan Kale Grubu, KTSM içerisinde özel bir mekâna da yer ayırdı: Roots Studio Cafe. Yerli üreticiyi destekleyen, sıfır atık’ felsefesiyle yola çıkılan kafede, yemek tasarımı konusunda zihin açıcı uzun masa sohbetler yapılması planlanıyor.

📆 01 Şubat 2023 Çarşamba 22:06   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir