MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » KÜLTÜREL MİRASIN İZİNDE: ŞİLE, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI HEYETİNİ AĞIRLADI
KÜLTÜREL MİRASIN İZİNDE: ŞİLE, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI HEYETİNİ AĞIRLADI

Şile Belediyesi, ilçenin turizm ve kültürel değerlerini daha da ileriye taşıma hedefiyle Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen heyeti misafir ederek, projeler hakkında bilgi verdi. 

Heyet  Şile’nin Yıldız Projelerini Yerinde İnceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları Sayın Gökhan Yazgı ve Sayın Nadir Alpaslan, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Sayın Taner Beyoğlu ile İl Kültür Turizm Müdürümüz Sayın Coşkun Yılmaz liderliğindeki heyet, ilçede gerçekleştirilecek önemli projeleri yerinde inceledi. Ziyaret kapsamında Ayazma Kıyı Düzenleme ve Kum Üzeri Tesis Projesi, Şile Tahlisiye Kayıkhanesi, Şile Bezi Kolektif Tasarım Merkezi, Şile Gençlik Merkezi ve Kütüphane Projesi, Şile Bezi Üretim Tesisi Projesi heyet ile gezildi.  Heyet ayrıca, Tarihi Şile Deniz Feneri ve Balibey Mahallesi’nin geleneksel dokusunu korunmuş sokaklarında dolaştı. 

Şilemizin Zengin Değerlerini Ortaya Çıkartacağız

Kültür ve Turizm Bakanlığı heyetini Şile’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Şilemizin turizm ve kültürel vizyonunu daha da ileriye taşıyacak olan bu projeler, ilçemizin zengin değerlerini ön plana çıkaracak ve yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekecektir. Kültürel mirasımızı koruyarak modern hayatla buluşturan bu çalışmalar, gelecek nesillere daha güzel bir Şile bırakma hedefimizde önemli bir adım olacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığına ve heyetimize ilgi ve destekleri için teşekkür ederim.”  şeklinde konuştu.

Etiketler:
📆 15 Temmuz 2023 Cumartesi 14:39   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir