MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Mahmut Evren,Çözümlenemeyecek Sorun Yok Yeterki İsteyelim
Mahmut Evren,Çözümlenemeyecek Sorun Yok Yeterki İsteyelim

Kartal Yunus Mahallesi…

Özel Röportaj.

Kartal’ın 20 mahallesini anlatmaya devam ediyoruz, Kartal Yunus mahalle muhtarı Mahmut Evren ile Yunus mahallesini konuştuk.

Evren, sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi.

NURAY YILMAZ:Mahmut bey öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz, yeni göreve geldiniz hayırlı olmasını dileriz .Sizi kısaca tanıyarak söyleşimize başlamak istiyorum, Mahmut Evren kimdir?

MAHMUT EVREN:Merhaba hoşgeldiniz ,ben Mahmut Evren 1966 yılında İstanbulda dünyaya geldim,aslen Yalovalı’yım ilk ve orta öğrenimimi Yunus mahallesinde tamamladım.Lise eğitimimi tamamladıktan sonra 40 yaşlarında Üniversiteyi bitirdim, evliyim 3 çocuk babasıyım,çocukluğumun geçtiği sokaklarında top koşturduğumum ,bahçelerinden üzüm yediğim mahallem Yunus Mahallesinde hizmet etmekten mutluluk duyuyorum.
Uzun yıllar İBB’ de görev aldım ve Ocak ayında emekli oldum ,emekli olduktan sonra, mahalle sakinlerininde teşviki ve teveccühüyle doğup büyüdüğüm mahalleme hizmet etmek için 31 Mart yerel seçimlerde muhtar adayı oldum.Komşularımızın isteğiyle yerel yönetimlerdeki bilgi ve birikimimizi mahallede sürdürmemiz istendi bizde bu anlamda komşularımızı dinledik..
Yunus mahalle sakinlerinin büyük bölümünün desteğini alarak seçimi kazandım.Ben bana güvenen ve oy veren Mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum..

NURAY YILMAZ : İlk olarak Kentsel dönüşümden başlayalım Yunus Kentsel Dönüşüm alanında nasıl?

MAHMUT EVREN:Onbirbin seçmeni,yirmibin Nüfusa sahip olan ,sanayi bölgesinin ağırlıklı olduğu ,yeni yapılar nedeniyle değişik kentlerden göç almış bir mahalle Yunus Mahallesi, bu bölgede en büyük mahalleyiz.Kentsel dönüşümle ilgili burada sıkıntılar yaşıyoruz..Daha önce sanayi bir bölgeydi ,Eczacıbaşı ,Mutlu Akü gibi fabrikaların olduğu bir mahalle ,saydığımız sanayi kuruluşları taşınınca büyük bir alana sahip oldu Yunus Mahallesi.Özel bir projemiz vardı Yunus Tren istasyonunun bulunduğu alanda fakat bu proje birtürlü hayata geçmedi.Açıkçası çözümlemeyecek sorun yok İBB ve yerel yönetimlerin biraraya gelmemesinden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum..Binalarımız eski yıkılması gereken ve yenilenmesi gereken binalarımız var .Sanayi kuruluşlarının boşalttığı yere biz Kartalın Merkezini istiyoruz halkın yararına olabilecek örnek bir proje yapılabilir.Şimdi işin içerisine çevre ve şehircilik bakanlığı girdi ,oradan çıkan kararlarla belirleniyor inşallah Yunus mahallesine güzel bir proje yapılacak ümidimiz bu yönde .Biz ve vatandaşlar alışverişe Pendiğe,Maltepeye gidiyor ,Kartal’a Kartal Halkı dahi inmiyor .Merkez yönetim ve Yerel yönetimler siyaset gözetmeksizin Orta mahalledeki üzücü olayların yaşanmaması için güzel bir proje yapılabilir ..Bizler hizmet için göreve geldik yedi yirmi dört buradayız bize düşen ne varsa elimizden geleni yapacağız..

NURAY YILMAZ:Mahallede Parklar ne durumda?Parklarınız yeterlimi?
MAHMUT EVREN:Park olarak Atatürk parkımız var ,onun dışında küçük çapta parklarımız var orayada vatandaşlar gidemiyorlar ,akşam olduğunda orada madde içen gençler türüyor.Mahalle sakinleri çocuklarını güvenli şekilde getirmiyorlar.Kartal belediyesi tarafından günlük temzilikleri yapılsada park eksiğimiz var Kartal emniyeti duyarlı sorun olduğunda gerekeni yapıyorlar ,gece bekçileri var her mahallede 3 bekçi görev alıyor yetersiz geliyor.

NURAY YILMAZ:Sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlar varmı?

MAHMUT EVREN:Büyük şehir belediyesi görev sürecinde projemiz vardı ,bizimde sokak hayvanlarımız var besliyoruz bakıyoruz ama bireysel olarak yapıyoruz ,vatandaşlar hayvanları alıyorlar bakamayınca sokağa salıyorlar ve o Hayvan dışarıda saldırganlaşıyor,duyusal anlamda bitmelerini sağlıyorlar o yüzden bakamıyorsak almamalıyız diye düşünüyorum.
Şu ana kadar sorun yaşamadık, yaşarsak bu konuda duyarlı olmaya çalışacağız..

NURAY YILMAZ:Mahallede Metruk evler mevcutmu?Kartal belediyesi tarafından Metruk binalar yıkılıyor ,Yunusta yıkım oldumu?

MAHMUT EVREN:Kentsel dönüşüme girmiş yada bireysel dönüşüme verilmiş ve tamamlanamamış Metruk evlerde ,madde kullanımı ve kötü alışkanlıklara yol açan hareketlerde bulunabiliyorlar..Çok yakın zamanda böyle bir şikayet aldık. Emniyet ve gece bekçilerine bildirdik bu tip uygunsuz olayların önüne çogukez geçemiyoruz fakat Kartal Emniyet müdürlüğü gerekeni yapıyorlar..

NURAY YILMAZ:Yunus mahallesinde engelli kaldırımı varmı?Asvalt ve yol çalışmaları ne durumda?
MAHMUT EVREN:Mahallemizde asvalt ve yol durumumuz daha önceki yıllarda yapılmış, kaldırımlarımızda yenilenecek bölgeler var ,engelli vatandaşlarımız için kaldırımlar daha fazla olması gerekiyor,tabiki engelli kaldırımı olabilir yapılabilir fakat bilinçli vatandaşlarında olması gerekiyor kaldırıma araç bırakan vatandaşlarımız var.Ümid ediyorumki engelli vatandaşlarımızı anlayarak hareket edilir ..

NURAY YILMAZ:Sosyal yardım ve Sosyal faaliyet anlamında yapmış oldukları etkinlikler varmı?

MAHMUT EVREN:Sosyal yardımlar olarak bize ulaşan vatandaşlarımızla ilgili bizi aşan konular olursa yetkililere yönlendiriyoruz ,bizim yapacağımız durumlarda ise elimizden geleni yapıyoruz .Sosyal faaliyetlerimiz önümüzdeki aylarda olacak sizleride etkinliklerimiz hakkında bilgilendiririz inşallah..

NURAY YILMAZ:Mahallede için en çok eksik gördüğünüz neler var?
Mahallemizde 3 mahalleyi kapsayan bir Kültür Merkezi eksiğimiz var .Sporla ilgilenmiş ve ilgilenen biri olarak Spor alanında önemli atılımlar bekliyoruz, çünkü sporla ilgilenen hiçkkimseden zarar gelmez..Herzaman bir çözüm vardır ,malesef için içine rant girdimi çözümlenecek olan güzel projelerde duruyor.
Hizmet etmek isteyen tüm yöneticilerden bahsediyorum hangi siyasi düşünceden olursa olsun yerinde olan projelerin hayata geçirilmesi noktasında ellerinden geleni yapmaları gerekiyor.

Doyumsuz olmamak lazım.Hizmet anlamında en madur olan mahalleler Yalı ,Yunus ve Topselvi bunu üzülerek söylüyorum ve sizinde aracılığınızla buradan gerekirse sorunları iletmek için Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar gideceğim.En yetkili kişi eğer halkın yararına sonuçlanacaksa biz herkapıyı çalmalıyız…

NURAY YILMAZ:Mahmut bey son olarak bir mesajınız varmı?

MAHMUT EVREN:Mahallemi seviyorum,İnsanlara dokunmayı seviyorum ,Hizmet etmeyi seviyorum görev sürecinde teşvik anlamında bizleri yöneten yöneticilerle mahalle sakinleri arasında köprü olmaya ,sorunların çözümü noktasında aracı olmaya devam edeceğiz ..
Ziyaretinizden dolayı size teşekkür ederim, mahallemizin sorunlarını,sıkıntılarını ve bizim sesimiz olduğunuz için..
NURAY YILMAZ:Mahmut bey bizde size bizi kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz, yeni görevinizde başarılar dileriz..
ÖZEL RÖPORTAJ:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 23 Eylül 2019 Pazartesi 23:10   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir