MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Maltepe Cezaevinde Koronavirüs Önlemleri alındı
Maltepe Cezaevinde Koronavirüs Önlemleri alındı

Maltepe Cezaevinde Koronavirüse karşı önlemlerin daha da sıkılaştırıldığı ve bu önlemlerin haricinde yeni çalışma düzeni gerçekleştirildiği açıklandı. Cezaevi Personellerinin çalışma gerçekleştirdiği süre içerisinde yatakhanelerde 14 gün boyunca izole edildiği, maske ve eldiven takma zorunluluğunun getirildiği, yemekhanelerde ve diğer sosyal alanlarda mesafe kuralına özen gösterildiğini vurguladı. Kuruma kabul edilen mahkûmların 14 gün boyunca karantinaya alındığı belirtildi.

 5 adet Ceza İnfaz Kurumu ve 10 bin 341 tutuklunun bulunduğu Maltepe Cezaevinde Koronavirüse karşı alınan önlemler yoğunlaştırıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları kapsamında gerçekleştirilen dezenfekte çalışmaları 7 milyon metrekarelik kapalı ve açık alanlarda gerçekleştiriliyor. Mahkûmların birbirleri ile teması en aza indirilerek odalarının izole edildiği zorunlu haller dışında oda değişikliği de gerçekleştirilmediği belirtildi.

Dışarıdan gelen mahkûmların sağlık raporu aldırıldığı ve 14 gün boyunca karantinada tutularak burada sağlık durumlarının kontrolünün gerçekleştirildiği, 14 gün sonunda klinik semptomlar göstermeyen mahkûmların karantina odalarından alınarak koğuşlara getirildiği, hastalık belirtisi gösteren mahkûmların ise hastaneye sevk edildiği belirtildi.    

Alınan tedbirler sonucunda avukatlarda dahil olmak üzere bütün ziyaretçi görüşleri ertelenirken, tutuklu odaları başta olmak üzere tüm hizmet alanları, nakil araçları ve personel araçları düzenli olarak dezenfekte edilmeye devam ediyor. Ayrıca cezaevine gelen personel ve ziyaretçiler girişlere kurulan termal kamera geçişlerinden geçerek içeri alınıyor. Ateş ölçer cihazları ile kontrolleri gerçekleştirilen personeller eldiven ve maske takarak içeriye giriş yapabiliyor.

Maltepe cezaevinde Koronavirüs vakasına rastlanmadığını belirten yetkililer cezaevinde alınan önlemler kapsamında 01.04.2020 tarihinde oluşturulan çalışma düzeniyle vardiya sistemine geçen personeller çalıştığı süre boyunca yatakhanede izole ediliyor. Yemekhanede de sosyal mesafeye önem verildiği ve kurallara dikkat edildiği belirtilirken, belli aralıklarla sıraya girildiği yemek sırasında da eldivenlerinin takılı olduğu ayrıca alınan tedbirler kapsamında çalışan personellerin eldiven ve maske takarak koronavirüse karşı önlem alındığı belirtildi.

📆 08 Nisan 2020 Çarşamba 22:19   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir