MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Manşet, Toplum » MARMARA DENIZI VE ADALARIN ÖZEL KORUMA BÖLGESI BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI
MARMARA DENIZI VE ADALARIN ÖZEL KORUMA BÖLGESI BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI

Marmara Denizi ve Adaların Özel Koruma Bölgesi olarak 05.11.2021 tarihli Resmi Gazetede ilan edilmesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Toplantıya Belediye Başkanımız Erdem Gül, Başkan Yardımcımız Engin Çelik, belediye yetkilileri, siyasi parti ve dernek temsilcileri ile Adalılar katıldı.


Adalar Dayanışma grubundan Prof.Dr. Asu Aksoy’un moderatörlüğünde “Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Alanı” konusunun konuşulduğu toplantıda,  Çevre ve İmar Hukuku avukatı Pervin Çelik, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, İstanbul Mimarlar Odası Başkanı Esin Köymen konuşmacı olarak yer aldı.  
Açılış konuşmasını yapan Başkanımız Erdem Gül; “2019 yerel seçimlerinin ardından yeni belediye yönetimleri oluştu ve oyun devam ederken kurallar değişti. Tam yarısına geldiğimizde ise Marmara ve Adalar özel çevre koruma alanı ilan edildi. Halka, İBB’ye, bize herhangi bir soru sorulmadan alınan bu karara elbette itirazımızı yapacağız” dedi.
Marmara Denizinin kirliliği bahane edilerek 1,2 milyon m2’lik alanı kapsayan bir bölge hakkında alınan ÖÇK Kararnamesi, Türkiye’de Özel Çevre Koruma Bölgelerinin Yönetim Sorunları ile ÖÇK’nın çok geniş yetkiler veren bir düzenleme olmasıyla ilgili kaygı, endişe ve belirsizliklerin dile geldiği toplantıda, hukuki süreçle ilgili izlenecek yöntemler konuşulurken bir yandan da vatandaşların soruları yanıtlandı. .

SON HABERLER

11 ARALIK 2021

📆 22 Aralık 2021 Çarşamba 21:02   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir