MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » MART’A ÖZEL ETKİNLİKLER KADINLARI BULUŞTURDU
MART’A ÖZEL ETKİNLİKLER KADINLARI BULUŞTURDU

Ataşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı etkinlikler; “Ruhlarına Mısra Katan Kadınlar” şiir dinletisi, yaşadığı köyü bir ekoköye dönüştüren Bedriye Berber Engin söyleşisi, “İmkansızı Başarabilirsin Çünkü Sen Kadınsın” tiyatro oyunu, defile ve dans gösterileriyle devam etti.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenledigi “Kurşunlu Köyü’nden Dünyaya Ulaşan Bir Başarı Hikayesi” söyleşisine katılan Bedriye Berber Engin, bir köyde tarım ve hayvancılıkla uğraşmasına rağmen bugüne kadar okuduğu üç binin üzerinde kitap ile dikkat çekmişti.

Kültür Bakanlığı tarafından “Sıradışı Okur” ödülüne layık görülen Bedriye Berber Engin yaptığı söyleşide; okuma tutkusunu, köy hayatında okumanın zorluğunu ve kitapların hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı.

Kitaplarla kendisine kocaman bir dünya yarattığını söyleyen Engin, “Köyümden hiç çıkmadan, dünyaya kitabın boyutu kadar bir pencere açtım. İngiliz, Fransız, Rus Edebiyatı okuyarak İngiltere’ye, Fransa’ya, Rusya’ya hiç gitmeden gitmiş kadar oldum” dedi.  

Kadın dayanışmasına dikkat çekildi

“Ruhlarına Mısra Katan Kadınlar” şiir dinletisinde Ataşehirli 13 kadın; Gülten Akın, Sennur Sezer, Nilgün Marmara, Lale Müldür, Didem Madak, Birhan Keskin, Furuğ Ferruhzad, Elizaveta Polonskaya, Sylvia Plath gibi tarihin en önemli kadın şairlerinin şiirlerini seslendirdiler.

Ekmek ve Gül Tiyatro Grubu’nun sahnelediği “İmkânsızı Başarırsın Çünkü Sen Kadınsın” isimli tiyatro oyunu ise eşinden ayrılan Mari Bella’nın verdiği yaşam ve hukuk mücadelesini anlattı.

Belediyede çalışan kadınlar, defilede mankenlik yaptı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerinin devamında, Ataşehir Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi’nde (AKAGİM) çalışmalarını yürüten Rookisch’in kurucusu Rukiye Gedik ve BloominBag’in kurucusu Neslihan Kılıç Hacıalioğlu tarafından tasarlanan birbirinden güzel ürünler, düzenlenen bir defile ile kadınların beğenisine sunuldu. 20 Belediye çalışanının manken olarak katıldığı defile renkli anlara sahne oldu. Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen defileye, Ataşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

📆 09 Mart 2020 Pazartesi 22:28   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir