MENÜ ☰
Eksper Haber » Eğitim, Manşet » MEB’den özel okul açıklaması!
MEB’den özel okul açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, “Genel Müdürlüğümüze bağlı özel okul öncesi eğitim kurumları, özel anaokulları, ana sınıfları 1 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine başlayacak” dedi.

18:50 – 29 Mayıs 2020HaberlerGündem

MEB’den özel okul açıklaması!

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, yaptığı yazılı açıklamasında, yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda, 5580 sayılı Özel Öğretini Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel okul öncesi eğitim kurumları ile kurslarda eğitimlere, 16 Mart-31 Mayıs’ta ara verildiğini hatırlattı.

Yıldız, salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin uygulanmasıyla ülke genelinde olumlu sonuçlar elde edilmesi ve normalleşme sürecinin planlandığı şekliyle devam etmesi üzerine bakanlığın, özel öğretim kurumlarına ilişkin Bilim Kurulu’nun görüşlerini de alarak yeni kararlar aldığını kaydetti.

1 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Kararlara ilişkin illere yazı gönderdiklerini ifade eden Yıldız, şöyle dedi:

*Söz konusu yazıda, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler yer alıyor. Genel Müdürlüğümüze bağlı, özel okul öncesi eğitim kurumları, özel anaokulları ve ana sınıfları 1 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine başlayacak.

*Bu kapsamda, kurum binaları, eğitim etkinliği yapılan diğer alanlar, okul bahçesi ile öğrenci servis araçlarında koronavirüs salgınından korunmak için gerekli olan maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili tedbirler alınacak.

*Özel okul öncesi eğitim kurumları, kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecek.

📆 30 Mayıs 2020 Cumartesi 00:11   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir