MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » MİLLİ GÜREŞÇİ METİN ŞENEL,NORMALLEŞME SÜRECİNE VE 5 HAZİRANA DİKKAT ÇEKTİ
MİLLİ GÜREŞÇİ METİN ŞENEL,NORMALLEŞME SÜRECİNE VE 5 HAZİRANA DİKKAT ÇEKTİ

MİLLİ Güreşçi ,(SAMDEF)Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel ,Pandemi sürecine vurgu yaptı.

Şenel ,normale geçiş sürecinde Milli Güreşçi olarak özellikle spor camiasının kısıtlamalarının kaldırılması ve spor organizasyonlarının yeniden hayata geçirilmesi konusunda gerekli adımların atılması gerektiğinin altnı çizen Şenel,yapılması gerekenleri 11 madde şeklinde açıkladı.

Metin Şenel,sosyal medya üzerinden yazılı olarak yaptığı açıklamada Ülke olarak bu süreci en iyi şekilde atlatacağız ifadelerine yer verdi .

İşte Milli Güreşçi Metin Şenel’in o açıklaması;

YAĞLI GÜREŞ CAMİASI 5 HAZİRAN’A KİTLENDİ.
11 Mart’tan itibaren Covid 19 Korona Virüsü ile tüm aktivitelerimize son verdik.
O süreçten bugüne kadar devletimizin ve sağlık çalışanlarımızın emeği ve çalışmaları ile millet olarak sabır gösterip bu noktalara geldik.İnşallah en kısa zamanda da biter ve normal hayatlarımıza yine tedbirler doğrultusunda döneriz.
Pandemi sürecinde 1 Haziran itibari ile adım adım normalleşme sürecine geçeceğiz.
Bu doğrultuda ben yağlı güreş takviminin de Ağustos 15 gibi tekrar start alabileceğine inanmakta ve bunu bazı çalışmalarımla örneklemek isterim.
1-Yağlı Güreş aktif sporcuları bölgelerinde federasyon denetiminde 1 Haziran itibari ile testleri yapılıp,karantina süreçleri başlatılıp belirlenen tarihe kadar sporcu kontrolleri bitirilerek sporcuların önlemi alınır.
2-Kırkpınar organizasyonu için Baş-Başaltı-Büyükorta tamamı Küçük Orta 2 boyu 128 diğer boyların 64 ü güreştirilebilir.Kriter olarak 2019 Kırkpınar Güreşleri sıralaması ve Elmalı finalistleri olarak klasman belirlenebilir.
3-Hakem-Davul zurna ekipleri ve cazgırlar aynı yönteme tabii tutulabilir.
4- Saha ile ilgili önlemler ise sahanın dezenfekte yapılması,soyunma yerleri,duş yerleri,dinlenme yerleri dezenfekte edilip sıralı şekilde kontrollü olarak yapılabilir.
5-Güreş sahası oturma düzeni bir dolu bir boş bırakılıp seyirci oturma düzeni oluşturulabilir.
6- Alana giriş dezenfekte hijyen noktalarından geçirilerek ateş ölçer ile seyirci tek tek kontrol altında alınabilir.
7- 65 yaş üstü seyircilerimizin anlayışına sığınarak bu sene tv den seyretmeleri konusunda uyarılar yapılmalı.
8-Bu kriterler bir an evvel belirlenip yağlı güreş düzenleyen belediyelerimize ve bölgelerimize iletilmeli bir genelge niteliğinde haber verilmeli.
9-Başlangıç olarak Kırkpınar Güreşleri ile değil Elmalı- Kurtdere-Kumluca ve Kırkpınar Güreşleri olarak sıralama planlanmalı.
10-Bu takvimin Eylül ayı içersine programı yapılıp camiaya bildirilerek sporcuların antrenman ve hazırlanma süreçleri için fırsat oluşturulmalı.Kırkpınar güreşlerine de 3 büyük organizasyon sonrası performans olarak hazır olarak girebilmelerine imkan vermeyi amaç edinmek.
11-Piyasa Güreşleri içinde katılım sayı kısıtlaması getirilip yapılmalarını sağlamak için kriter belirlenmesini sağlamak ve sunmak.

Bu çalışmalar sonucunda Yağlı Güreş Camiası önlemlerini bırakmadan sevdası olan yağlı güreş organizasyonlarına ulaşacağına inancım sonsuzdur.

Olmasa da Dünya’nın sonu değil.
Her şeyin başı sağlık.

Ancak bu pandemi süreci ile herşeyin eskisi gibi olmayacağı bilincinde hayatı yaşamanın gerektiğinin de bilinmesi gerekliliği inancındayım.

Sağlıklı ve güzel günlerde buluşmak ümidiyle
Allah’a emanet olun.
Sevgiler,saygılar…

Metin ŞENEL

📆 30 Mayıs 2020 Cumartesi 17:47   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir