MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » MİTHAT GÜRSEL:200 YILLIK HAZİNE GÜMÜŞPINAR
MİTHAT GÜRSEL:200 YILLIK HAZİNE GÜMÜŞPINAR

19.Mahalle Kartal Gümüşpınar mahallesiyle karşınızdayız…

Kartal’ın 20 mahallesini konu alan özel röportajlarımıza Kartalın Tarihi geçmişine sahip olan Gümüşpınar mahallesiyle devam ediyoruz..

Gümüşpınar mahallesinde 5 dönemdir Muhtarlık yapan Mithat Gürsel’i ziyaret ettik.Gürsel hergün yeni bir mahalleyi anlattığımız sosyal projemize bizleri kabul ederek destek sundu .Mahalle sakinleri ve yerel yöneticiler arasında köprü olan Mahalle muhtarlarıyla yaptığımız özel röportajlarımız Kartalın Gümüşpınar mahallesinde devam etti..

Muhtar Mithat Gürsel sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi..
NURAY YILMAZ:Mithat bey öncelikle bizi kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz.
Beş dönemdir Gümüşpınar mahallesinde muhtarlık yapmaktasınız ve mahalleye hakimsiniz .Sizi kısaca tanıyarak söyleşimize başlamak istiyorum.
Mitat Gürsel kimdir?

MİTHAT GÜRSEL:Merhana hoşgeldiniz ben Mitat Gürsel, 1947 Trabzon doğumluyum,beş dönemdir Gümüşpınar mahallesinde muhtarlık görevi yapmaktayım.

Türk Eğitim kurumundan emekliyim , 31 mart yerel seçimler yeniden aday oldum ve Gümüşpınar mahalle sakinlerinin taktirini toplayarak beşinci kez göreve getirildim..
NURAY YILMAZ:Bizlere Gümüşpınar mahallesini anlatırmısınız?
MİTHAT GÜRSEL:Gümüşpınar mahallesi 20binle 30 bin arasında Nüfusa sahip ,Soğanlık Osmanlı dönmelerde Lale soğanlarının yetiştiği mahalle.Gümüşpınar mahallesi Tarihi geçmişe sahip ,200 yıllık çeşmesi bulunan bir mahalle ..Ama işin özünde Soğanlık var .

NURAY YILMAZ:Mahalle Kentsel dönüşümden faydalandımı?
MİTHAT GÜRSEL:Kentsel dönüşüme giren projeler oldu Bağlar sitesi Kentsel dönüşüme giren büyük bir proje ,Mahalle sakinlerinden bireysel evlerini yeniliyenler oldu .Büyük projelerde ise yine güvenilirlik işin içerisine girince ince eleyip sık dokumak gerektiği için yavaş ve emin adımlarla yaklaşıyor vatandaş.Malumunuz İstanbul deprem kenti Allah birdaha acılar yaşatmasın fakat önlemimizide almamız gerekiyor.Gümüşpınar mahallesi yenilenmeye devam ediyor..
NURAY YILMAZ:Mahallede Parklar ne durumda,Parklarla ilgili şikayetler geliyormu?

MİTHAT GÜRSEL:Parklarımız var ama yetersiz daha çok parka ihtiyacımız var ,güvenliğe gelince paralarımıza vatandaşlar sahip çıkmıyor ,Vatandaşlar parkları kullanmıyorlar sonra suç İlçe belediyelerin oluyor .Bizde engelli kaldırımı, asvalt çalışmaları yok yetersiz ,Öncelike mahallemizde güvenli bir muhtarlık yok ,buraya gelirken gördünüz merdivenler dik yaşlımız ,engellimiz buradan çıkamıyor.Öncelikle Mahallemize muhtralık binası kazandırmalıyız..Muhtarlıkla ilgili projemiz hazırdı Altınok Başkan zamanında ilerleyen zamanlarda inşalalh yapılacak …

NURAY YILMAZ:Sosyal alanda sesinizi nasıl duyuruyorsunuz?

MİTHAT GÜRSEL:İlçe belediyemizin mahallelerle yapmış olduğu çalışmaları Whatsap yoluyla ulaştırıyor,fakat o listede Gümüşpınar mahallesini bulamadım.Bu bizleri üzdü tabiki ,fen işlerine mesaj yolladım hemen geri dönüş yaptılar ,belediyemizde iyi niyetli çalışanlar mevcut .Bizlerde Whatsap gurubumuzla, Whatsap gurubumuzla anında Mahalle sakinleriyle iletişime geçiyoruz..

NURAY YILMAZ:Mahallenin yolları,asvaltları yeterince iyimi?

MİTHAT GÜRSEL:Tem oto yoluyla yeni mahalle arasındaki tüm yollarda çukurlar mevcut ,bunu şikayet anlamında konuşmuyorum yetkililere ulaştırdım Gümüşpınar mahallesi yolları yeniden tamir edilmeli, çukurlar olunca vatandaşlar zor durumda kalıyorlar hizmeti kendimiz için istemiyorum Halk için istiyorum .

NURAY YILMAZ:Gümüşpınar mahallesinde eksik gördükleriniz neler?
MİTHAT GÜRSEL:Mahallemizde Lise okuluna ihtiyacı var, öğrencilerimiz çevre ilçeler dahil Uğurmumcu ve Kartal’a gidiyorlar..
Her mahalleye Kültür merkezleri yapılması gerekiyor ,içersinde hertürlü antikitenin yapılacağı Merkezler Mahalleye artı katar ..
Ulaşım sorunumuz var ,minübüslerin birisi Realin ordan biriside yeni mahalleye gidiyor ,Uğurmumcudan kalkan minübüs Gümüşpınara gelinceye kadar dolu oluyor ve binmek mümkün olmuyor .Orta,Yeni ve Gümüşpınar mahalleleri paralel olarak bu sorunla karşı karşıya kalıyor..Yetkililer bu sorunada el uzatsınlar .Bizler muhtar olarak mahallenin sorunlarını ,sıkıntılarını dile getiriyoruz..Çünkü bu bizim asli görevimiz.

NURAY YILMAZ:Sosyal yardımlarla ilgili çalışmalarınız varmı?

MİTHAT GÜRSEL:Sosyal yardımlarla ilgili çalışmalarımız oldu ..Ramazan baylarımda erzak yardımı dahil, eşya yardımı yaptık.
Hayırsever vatandaşlar eskiye göre azaldı çünkü bireysel yardımlar yapıyorlar ,yine sosyal yardım anlamında bize ulaşan mahalle sakinlerini yönlendiriyoruz…

NURAY YILMAZ:Sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlar varmı?

MİTHAT GÜRSEL :Mahallemizde sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlar oluyor tabiki ,kesin çözüm olarak birşey yapılamıyor ama onlarlada yaşamayı öğrenmek gerekiyor.

NURAY YILMAZ:Mitat bey son olarak bir mesajınız varmı?

MİTHAT GÜRSEL:Son olarak, görev gönül işi ve biz görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.Vatandaşa dokunmak ve gönüllerini kazanmak zor iş biz 5 dönemdir Gümüşpınar mahallesinde muhtarlık yapmaktayız,bu demek oluyorki gönüllere girmişiz …Ben beni beş dönemdir muhtar seçen Gümüşpınar mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum..Sizede ziyaretiniz için teşekkür ediyorum başarılar diliyorum..

NURAY YILMAZ:Mithat bey bu güzel söyleşi için okurlarımız ve gazetemiz adına teşekkür ederiz..Görevinizde başarılar dileriz…

ÖZEL RÖPORTAJ:,NURAY YILMAZ

Galeri
📆 01 Ekim 2019 Salı 23:00   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir