MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, Manşet, Toplum, tuzla » Murat Kurum’a Tuzla’da yoğun ilgi
Murat Kurum’a Tuzla’da yoğun ilgi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da vatandaşlarla bir araya geldi. Mitingde Tuzla için hayata geçirecekleri projeleri aktaran Kurum’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum seçim çalışmalarına devam ediyor. Kurum, Tuzla’da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Mitinge Murat Kurum’un Eski Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurum’a konuşması sırasında vatandaşlar alkışlar ve sloganlarla eşlik etti. Mitingde ilgiyle karşılanan Kurum vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.


“TUZLA HASTANE-TUZLA MERKEZ METRO HATTINI HIZLICA TAMAMLAYACAĞIZ”
Tuzla için 1 Nisan’dan itibaren hayata geçirecekleri projeleri vatandaşlarla paylaşan Kurum, İBB’nin söz verdiği ve gerçekleştirmediği projeleri de eleştirdi. Dr. Şadi Yazıcı ile birlikte çok güzel işlere imza atacaklarının altını çizen Kurum, “1 Nisan’dan itibaren sizler için Tuzla’da hayata geçireceğimiz eserlerimizi açıklıyorum. Tuzla Hastane-Tuzla Merkez Metro Hattını hızlıca tamamlayacak sizlerin hizmetine sunacağız. Tuzla’nın ulaşım için en önemli akslarından biri olan D-100 E-5 Karayolunun yapımına, İBB yönetiminden önce, 2018 yılı haziran ayında başlanmıştı. Koskoca 5 yıl geçti. Hala kalan kısmı bitmedi. Bu yolu da göreve gelir gelmez hemen tamamlayacağız” dedi.


“DAHA GÜZEL BİR TUZLA İÇİN, ÇALIŞACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ”
Kurum, sözlerine şöyle devam etti:
“2019’da yüzde 20’si tamamlanan Aydıntepe Sabiha Gökçen Bağlantı Yolu da hala bitmedi. Bu yolu da İstanbullu hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Hiç merak etmeyin buranın yapımı da bize emanet inşallah. Sabiha Gökçen-Tuzla OSB Raylı Sistem projemizi 2,5 yılda tamamlayacağız. Samandıra-Tuzla Raylı Sistem Hattımızı en kısa zamanda bitireceğiz. İstanbul’da ve Tuzla’mızda başıboş sokak hayvanı problemi kalmayacak. Bu sorunu gidermek için Tuzla’mıza bir hayvan barınağı yapacağız. Gençlerimizi unutmuyoruz. E5 altı ve üstü spor tesislerini; ayrıca Su Sporları Merkezini Tuzla’mıza kazandıracağız. 2018’de yapımına başlanan Tuzla Hal Binası’nı 5 yılda bitiremediler, biz 2 yılda tamamlayacağız. Tuzla’mızda kreşi olmayacak mahalle kalmayacak. 7-24 nöbetçi kreşlerimiz de olacak. Biz, daha güzel bir Tuzla için, çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.”


“TUZLA’DAN DIŞARI GİDEN DEĞİL, HER YERDEN TUZLA’YA GELEN BİR İLÇEYİ BİRLİKTE İNŞA ETTİK”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise “Tuzla’mızı daha iyiye, daha güzele çıkartmak ve tüm mahallelerimizde gönül bağımızı kurmak gayret ve çabasıyla uğraştık. Kurumumuzu, sadece Tuzla’ya değil dünyaya namzet bir kurumsal yapıya getirmek için gayret sarf ettik. Ve bu gayretimizle vatandaşımızla her konuda gerek perşembe günleri düzenlediğimiz Halk Günlerinde gerek internette gerek derneklerde, gerekse 4500 kadın kent gönüllüsüyle, kent konseyinde bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, sokakta, düğünde, cenazede birlikte olduk.

Tuzlamızı bir yere getirdiysek Tuzla halkımızla birlikte yaptık. Biz aynı zamanda kurumsal yapımızı dünyaya uygun bir şekilde geliştirirken Tuzla’mızı İstanbul’un kenarında, sınırında diye hep dışlarlardı. Hatta yıllar öncesinde ‘Tuzla’yı da İstanbul’dan saymayız’ derlerdi. ‘Alışverişe, eğlenceye, dışarıya gidiyoruz. Başkanım artık biz bundan istemiyoruz. Ne yapacağız’ dive sorarlardı. Biz de Tuzla’dan dışarı giden değil, İstanbul’un her yerinden Tuzla’ya gelen bir Tuzla’yı birlikte inşa ettik Allah’a şükürler olsun” dedi.

📆 10 Mart 2024 Pazar 15:18   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir