MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet » Mustafa Albayrak:Çekilmeyeceğim
Mustafa Albayrak:Çekilmeyeceğim

CHP Kartal İlçe Başkan Adayı Mustafa Albayrak Yerel Basın ile kahvaltıda bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkan Adayı Mustafa Albayrak Kartal yerel basını için organize ettiği kahvaltıda yerel basın ile bir araya geldi ve kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Kahvaltıya eşi ve ekibi ile katılan Albayrak, özgeçmişinden ve parti içerisinde bugüne kadar aldığı görevlerden bahsetti. Ülkenin kötü gidişine dur demek, Cumhuriyet Halk Partisi değerlerine sahip çıkmak ve iktidara yürümek için aday olduğunu belirten Albayrak daha sonra seçim broşüründe yer alan ilk hedef beyannamesinin maddelerini basınla da paylaştı.

ALBAYRAK’IN İLK HEDEFLER BEYANNAMESİ

  1. Mahallelerde sık toplantı yapan, örgütün şikayetlerini ve önerilerini dinleyen, sorunları çözen bir yönetim oluşturacağız.
  2. Eşit davranan, herkese saygılı, güler yüzlü bir yönetim ve ilçe başkanlığı merkezi oluşturacağız.
  3. Her ay “çalıştay” disiplininde olacak örgüt toplantıları düzenleyeceğiz. Halk toplantıları düzenleyeceğiz.
  4. Meydanları dolduran etkinlikler ve bu etkinlikleri iyi yönetecek dinamik bir yönetim kurulu oluşturacağız.
  5. Mahalle birim başkanları seçimle görevlendirilecek.
  6. Sokakta, vatandaşın evinde; halka yakın siyaset üreteceğiz. Protokol siyaseti yapmayacağız.
  7. Asil üye – yedek üye ayrımı olmadan birlikte çalışacağız.
  8. 15.830 üyenin tamamını meslek bilgileriyle, bize verebilecekleriyle tespit edeceğiz.
  9. Oy hedefimizi baştan belirleyip bu hedef için çalışacağız.
  10. Tüm çalışmalarda emeğe ve liyakata önem vereceğiz.
  11. Çalışmalarımızda sol/sosyal demokrat kimliğimizi ön plana çıkaracağız.
  12. Üyelerimizden apartman, site ve sokak sorumluları oluşturacağız.
  13. Öncelikle gençler olmak üzere isteyen tüm partililerimize siyasi ve ideolojik eğitimler vereceğiz.
  14. Genel Merkezimiz, İl Başkanlığımız ve Kartal Belediyemizle uyumlu bir çalışma gerçekleştireceğiz.
  15. Yerel yöneticilerimizin ve Kartal Belediyemizin başarısı için tüm bilgimizi ve tüm örgütsel gücümüzü kullanacağız.
  16. Altı aylık, bir yıllık ve iki yıllık çalışma planları oluşturacağız.
  17. İlçe başkanlığımıza ait gelir ve gider tablomuzu yayınlayıp şeffaf olacağız.
  18. İletişim kuramadığımız tüm üyelerimizi çalışmalara katacağız.
  19. Demokratik kitle örgütleri ile yakın çalışmaları başlatacağız.
  20. Üyelerimizin aktif katkı sunabileceği, mesleki ve mesleki olmayan komisyonları verimli bir şekilde oluşturarak toplumsal sorunlara odaklanacağız.
  21. Siyasetin öz gücü gençler, ana gücü kadınlardır.

Beyannamesinde yer alan maddeleri detaylandırarak açıklayan Albayrak, Genel Merkez’in belirlemiş olduğu cinsiyet ve gençlik kotasının daha üzerinde genç ve kadınla çalışacaklarını “Siyasetin öz gücü gençler, ana gücü kadınlardır.” cümlesiyle ifade etti.

Delegelerin eş, dost, akraba gözetmeden parti mefaatleri doğrultusunda oy kullanmalarını isteyen Albayrak daha sonra basınla soru – cevap şeklinde toplantıya devam etti.

 “Belediye Başkanı’ndan onay almadım. Seçime müdahil olmamasını söyledim.”

Partide almış olduğu alt görevlerden dolayı yeterince tecrübe ve bilgi birikimi olduğunu, 4 yıldır seçim için çalıştığını belirten Albayrak, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den adaylık için onay alıp almadığının sorulması üzerine “Belediye Başkanı’ndan onay almadım. Seçime müdahil olmamasını söyledim.” diyerek cevap verdi.

                “Çekilmeyeceğim.”

 Seçim öncesi başka bir aday lehine yarıştan çekilip çekilmeyeceği ve kendi mahallesi olan Uğur Mumcu delegelerinin kendilerini çekilmemesi şartıyla desteklediklerine ilişkin sorulan soru üzerine, 4 yıl önce gerekli olduğu için ittifak yaptıklarını ama bu seçimde hiçbir aday lehine yarıştan çekilmeyeceğini vurguladı.

   “Çarşaf liste parti tüzüğünün gereğidir.”

  12 yıllık tecrübesinin, siyasi ve kişilik olarak tutarlılığının ön planda olmasının kendisi için seçimde bir avantaj olduğunu belirten Albayrak; çarşaf liste ile ilgili sorulan soru üzerine, çarşaf listenin parti tüzüğünün bir gereği olduğunu, kutuplaştırmayan, herkesi sisteme dahil olduğu bir sistem olduğunu ve bununla ilgili diğer adaylara da teklifte bulunacağını ifade etti. “Gezi’ye katıldım. Katılmasak utanç olurdu.

Konuşması sırasında partide gençliğe verdiği önemi anlatırken Gezi Parkı’ndaki gençlere atıfta bulunan Albayrak’a, Gezi Parkı Protestosu’na katılıp katılmadığı, Gezi’deki gençler ile ülkeye barış getirebileceğine inanıp inanmadığı sorulması üzerine; “Katıldım. Katılmasak utanç olurdu.” cevabını verdi. Gezi’de enerji ve kolektif çalışmanın yanı sıra saygı ve sevgi ortamı da olduğunu belirten Albayrak, bu anlayışı tüm Türkiye’de egemen kılacaklarını ifade etti.

  “Uğur Mumcu Mahallesi bir ağacın kökü”

Uğur Mumcu Mahallesi’nden çıkmış bir aday olarak diğer mahalle delegelerinin desteğinin ne durumda olduğu kendisine sorulan Albayrak ağaç benzetmesi ile yanıt verdi. Tüm mahallelerin bir ağacı oluşturduğunu, Uğur Mumcu Mahallesi’nin ise kendisi için ağacın kökü olduğunu ifade etti. Uğur Mumcu’da tüm delegelerin desteğini aldığını belirten Albayrak, diğer mahallelerde de bloklar halinde kendisine destekler olduğunu belirtti. Kendisini delegelere iyi ifade ettiğini düşündüğünü ve onlardan da bu yönde geri dönüşler aldığını belirten Albayrak, adaletli bir seçim olması durumunda kazanacağına inandığını söyledi.

                “Halka yakın siyaset”

Yönetimde şimdiye kadar gözlemlediği eksiklikler sorulması üzerine, ideolojik netliklerini ortaya koyacaklarını, halka yakın siyaset yapacaklarını belirten Albayrak; seçimden seçime değil her zaman halka yakın olacaklarını ifade etti.

 Parti binası ile ilgili sorulan soru üzerine ise tek başına değil tüm üye ve seçmenin desteği ile partiye yakışır bir parti binası yapabileceklerini söyledi.

                “Herkesi kucaklayacağız.”

Son dönemlerde dile getirilen “imzacılar” konusuna da değinen Albayrak, kimseyi ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan ve herkesi kucaklayarak siyaset yapacaklarını; parti disiplini içerisinde farklı görüşlerin olabileceğini, bu görüş sahiplerine parti organlarında görev vermemek gibi bir durumun söz konusu olmayacağını vurguladı.

  Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni bir tanıma da ihtiyacı olmadığını ifade eden Albayrak, ideolojik netliğin ortaya konması halinde yeni bir tanımlayama ihtiyaç kalmayacağını belirterek sözlerine noktaladı.        

Toplantının sonunda Mustafa Albayrak basın mensuplarıyla hatıra pozu da verdi.

Kendisine Eksper Haber Gazetesi olarak başarılar dileriz.

Haber – Foto: Nuray Yılmaz

Galeri
📆 05 Ocak 2020 Pazar 14:25   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir