MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet, Röportaj » “NURETTİN CANPOLAT:EŞİTLİKÇİ, YENİLİKÇİ, PLANLI VE DİNAMİK BİR KARTAL”
“NURETTİN CANPOLAT:EŞİTLİKÇİ, YENİLİKÇİ, PLANLI VE DİNAMİK BİR KARTAL”

Gündemden hiç düşmeyen bir konu ile siz okurlarımıza güzel bir röportaj sunacağız .
Ne olacak bu İstanbul’un hali derlerya tamda o konuya değindik bu röportajımızda.

Kartal Belediyemizin çalışkan Müdürlerinden Nurettin Canpolat’la Şehircilik planlaması üzerine konuştuk , yeni dönemde Kartal’da devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında Sayın Canpolat okuyucularımızında merakla beklediği bir konu olan şehir planlaması ve Kartalın beklenen Merkez planlarıyla ilgili bizlere önemli açıklamalarda bulundu..

Canpolat sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi..
NURAY YILMAZ:Nurettin bey öncelikle bizi kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz, söyleşimize kısaca sizi tanıyarak başlamak istiyorum..
Nurettin Canpolat kimdir?

NURETTİN CANPOLAT:Merhaba ben Nurettin Canpolat,Şehircilik plancısıyım,Yıldız teknik Üniversitesi mezunuyum.2013 yılından itibaren Kartal belediyesi planlama bölümünde görev aldım. 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra ,Gökhan başkanımızın görev vermesiyle Plan ve Proje müdürü görevimi yürütmekteyim.Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Kartalın geleceğini planlıyoruz.

NURAY YILMAZ:8 Kasım Dünya Şehircilik günü bugünün önemine kısaca değinirsek ,neler söylersiniz?

NURETTİN CANPOLAT:Evet bugün Dünya Şehircilik günü, 1949 yılından bugüne kutlanan ,kolokyumlar, seminerler, paneller düzenlenen bir gün. 8 Kasım haftası nedeniyle Üniversitelerde şehircilik ve yeni Kentleşme konulu paneller ve etkinlikler düzenlenerek fikir alışverişlerinde bulunulur, kentleşmeye dair yeni eğilimler bu dönemde ortaya çıkar, bu anlamda 8 Kasım biz şehir planlama uzmanları için büyük önem arzediyor .

NURAY YILMAZ:Nurettin bey Kartal’a gelirsek ,Kartal’da yapılması beklenen projeler ve hayata geçirilmesi planlanan yeni projelerle ilgili neler söylersiniz?

NURETTİN CANPOLAT:Biz şehir plancılarının görevi, Kentlere sahip çıkmak ve doğru kurgular yaparak kentleri gelecek kuşaklara planlı aktarmaktir. Geçmiş dönemden devam eden projelerimiz ,aciliyet durumuna göre ,Gökhan Başkanımızın öncülüğünde Başkan yardımcımız Bayram Ali Bastan’ın insiyatifinde yürütülmektedir.
Gökhan Başkanımızın bize görev vermesiyle birlikte calışma arkadaşlarımla birlikte mesai sonrası da olmak üzere yoğun bir şekilde çalışarak plansız alanlanlarımızdan Kordonboyu, Kentsel Sit, Soganlık köy içini, meclise aktardık. Aydos ve Kartal Merkez planlarını da en kısa zamanda meclise aktaracağız. Gökhan başkanımızın göreve gelmesiyle birlikte devam eden projelerimizde gözle görülür biçimde ilerleme kaydettik..

NURAY YILMAZ:Kartal halkının merak ettiği büyük projelerin başında gelen ,Etap1 ve Etap 2 projesi şu an ne durumda ,Kartal belediyesinin yeni döneminde bir gelişme oldumu?

NURETTİN CANPOLAT:Proje olarak söylediğiniz gibi Kartal için önemli bir proje ,Başkan yardımcımız Bayram Ali Bastan projeyi yakından takip ediyor.Etap 1 ve Etap 2 projesinde önemli aşamalar kaydettik. İnşallah ilerleyen günlerde Kartal halkına müjdeyi duyuracağız.
Projeyle ilgili Bakanlık onaylıyor ,Kartal belediyesi hayata geçiriyor.Kartalın gözde projesi olarak çok az bir zaman sonra orayı hayata geçireceğiz..

NURAY YILMAZ:Kentsel dönüşümden bahsedebilirmiyiz?Kartal’da Kentsel dönüşüm nasıl devam ediyor?Kartal belediyesi olarak dikey yatay projelrine destek verecekmisiniz?

NURETTİN CANPOLAT:Kentsel dönüşümde en önemli unsur plansız alanların planlanmasıdır. Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm Kartal belediyesinin öncülüğünde gelişen ve 39 ilçede örnek gösterilen bir çalışmadır.
Kartalda kentsel dönüşüm devam etmektedir. Bir taraftan dönüşüm devam ederken, yaşadığımız yerin yeşil alanını ve doğasını koruma çalışmalarını sürdürüyoruz ,Tren istasyonunun boş bırakılan bölümlerinde , Kentin Kültürel ve Sosyal faaliyetlerini hedefleyen faaliyetler proje aşamasında.İnşallah ilerleyen zamanlarda yepyeni bir projeyle Kartal halkına sunacağız.
Buradan söylemek istiyorum ordaki alanlarla ilgili ciddi düşüncelerimiz olacak. Tren yolu altı ve Neyzen Teyfik meydanında Kartala simge olacak meydan çalışmamız İBB ile ortaklaşa devam etmektedir. Hiçbirşey zor değil yeterki isteyelim. Bizim en büyük şansımız Başkanımızın genç, dinamik, öğrenmeye açık birisi olması. Başkanımız bizim sunduğumuz öneri ve fikirlerimize değer vererek önümüzü açıyor bizlerde özverili çalışmalarımızla ona mahçup olmadan projerimizi gerçekleştiriyoruz.

NURAY YILMAZ:8 Kasım dünya şehircilik günü mesajı istesek ,mesajınız ne olur ?

NURETTİN CANPOLAT:Günümüzde, içinde yer aldığımız şehirlerin daha yaşanabilir kılınabilmesi tüm dünya şehirlerinin ortak hedefidir.

Bunun için, doğanın sunduğu kaynakları gelecek kuşaklara kalacak şekilde akılcı kullanmak; tarihi ve kültürel çevre değerlerini koruyarak kullanma bilincini geliştirmek; araştırma ve uygulama alanlarında üretilen bilgiyi kamu yararı gözeterek toplumsal yaşama aktarmak; yerel değerleri küresel ölçekte rekabet edebilir düzeye yükseltebilmek, eşitlikçi, yenilikçi yaklaşımlarla yaşamı ve mekânı düzenleyebilmek yönünde şehirlerin geleceğini yönlendirmek herkesin ortak hedefi olmalıdır.”

NURAY YILMAZ:Son olarak okuyucularımıza şunu söylemek istiyoruz konusunda uzman bir kadro ve uyumlu ekiple Kartal Belediyesi bu önemli konuya kalicı çözümler bulacak gibi gözüküyor …

NURAY YILMAZ :Nurettin bey bizleri kabul ederek ,Kartal için önem arz eden değerli bilgileri okuyucularımızla paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.Kartal için yapacağınız projelerle ilgili size ve ekibinize başarılar dileriz..

NURETTİN CANPOLAT:Ziyaretiniz için biz teşekkür ederiz, bize bu fırsatı verdiğiniz için …

ÖZEL RÖPORTAJ:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 09 Kasım 2019 Cumartesi 00:49   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir