MENÜ ☰
Eksper Haber » beşiktaş belediyesi, Manşet » Okullar Tatil Atölyeler Aktif!
Okullar Tatil Atölyeler Aktif!

Ara tatilde Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizde düzenlenecek olan çocuklara ve büyüklere yönelik oyun atölyelerinde buluşuyoruz…Eklenme Tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba
Belediyemiz, 11-15 Nisan tarihleri arasındaki ara tatilde çocuklara ve ebeveynlerine yönelik oyun atölyeleri düzenliyor. Pandemi sonrasındaki süreçte yüz yüze eğitime geçilmesiyle çeşitli zorluklar yaşayan çocuklarımız ve ebeveynleri için bu zorlukları eğlenerek, düşünerek ve bolca da oynayarak atlatmalarına olanak sağlayacak oldukça keyifli ve nitelikli atölyeler hazırladık. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını ön plana çıkarmayı amaçlayan atölyeler kapsamında Sosyal Beceri Oyunları, Ritim Oyunları, Şiir Oyunları, Ebeveyn Tutumları Atölyesi ve Ekoloji Çevre Oyunları ile Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizde buluşuyoruz.

Çocukların ve büyüklerin bir arada bolca oyun oynayarak keyifli vakit geçireceği ücretsiz atölyelerimize katılmak için aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Her yaş grubundan atölyeye katılım için 20 kişilik kontenjan mevcuttur. Program için tıklayınız.

Atölyeler Hakkında
Öğrenme Meraklıları iş birliğiyle düzenlenecek olan Sosyal Beceri, Şiir ve Ritim oyunlarında çocuklar, kendilerini farklı ve özgür ifade etmenin yollarını arayacak, oyunlar eşliğinde kendi şiirlerini yazmayı deneyimleyecek ve ritimler oluşturup kendi müziklerini yazmanın tadına varacak.

Belediye personelimizce düzenlenecek olan Ekoloji Çevre Oyunları kapsamında Atık Materyaller ile Marakas Yapımı Atölyesi’nde çocuklarımız kartonları ve sanat materyallerini kullanarak marakas müzik aleti oluşturacak. Bu teknikle çocuklardaki ince motor becerileri ve hayal güçlerini geliştirmeyi hedefleyen grup çalışmaları ve ritim grup oyunları oynanacak. Atölye süresince çocuklarda geri dönüşüm bilincinin artırılması üzerine eğitsel çalışmalara da yer verilecek. 

Yetişkinlere yönelik Ebeveyn Tutumları Atölyesi’nde ise farklı ebeveyn tutumları, ebeveyn-çocuk arasındaki iletişim engelleri ve bu tutumların çocuğun gelişimine etkisi üzerine konuşulacak. İnteraktif şekilde eğitsel çalışmalara da yer verilecek olan atölyemizde ebeveynlerin çocukları ile iletişimde önleyici ve destekleyici noktaları fark etmelerine olanak sağlanacak.

• Atölyeler ücretsizdir.
• Atölye süresince maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecektir.
• Atölyeler programda belirtilen yaş aralığındaki çocuklara ve yetişkinlere yöneliktir.
• Her bir atölye için 20 kişilik kontenjan mevcuttur.

Tarih: 
11-12-13-15 Nisan 2022
Saat: 14.00-15.30
Yer: Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi
Adres: Levent Mah. Yasemin Sok. No: 2 Beşiktaş/İstanbul

Bilgi ve Başvuru için:
e-posta: kadindayanismaveyasam@besiktas.bel.tr
Telefon: 0212 319 42 42 – 5022

📆 09 Nisan 2022 Cumartesi 23:27   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir