MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, İSTANBUL, Manşet, Toplum » PROF. DR. MUZAFFER GÜRAKAR ADI ŞİŞLİ’DE YAŞAYACAK
PROF. DR. MUZAFFER GÜRAKAR ADI ŞİŞLİ’DE YAŞAYACAK

Türk Karaciğer Vakfı kurucusu Prof. Dr. Muzaffer Gürakar Şişli’de ölümsüzleşti. Prof. Dr. Muzaffer Gürakar’ın adı, Şişli Belediyesi tarafından 66 yıl boyunca hastalarına hizmet sunduğu Teşvikiye’de yeni oluşturulan parka verildi.

Prof. Dr. Muzaffer Gürakar, vefat ettiği 2014 yılına kadar hayatını Türk tıbbının gelişmesine ve hastalarına adamış olan duayen bir bilim insanı. Prof. Dr. Gürakar, Türkiye’de ve Avrupa’da Hepatoloji (Karaciğer Hastalıkları) Bilim Dalı’nın gelişmesine öncülük etmiş, karaciğer hastalarının sorunlarının çözülmesi için danışmanlık hizmeti sunan Türk Karaciğer Vakfı’nın kuruculuğunu ve uzun yıllar onursal başkanlığını yapmıştı.

Tıp dünyasının duayen ismi Prof. Dr. Muzaffer Gürakar’ın adı, Şişli’de 66 yıl boyunca hastalarına hizmet sunduğu Teşvikiye’de, Şişli Belediyesi tarafından yeni oluşturulan parka verilerek ölümsüzleştirildi.

Teşvikiye Mahallesi’ne yepyeni bir park kazandırılmış oldu

Parkın açılışı Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, John Hopkins Üniversitesi Hepatoloji ve Karaciğer Transplantasyonu Bölümü Medikal Direktörü olarak çalışan Prof. Dr. Muzaffer Gürakar’ın oğlu Prof. Dr. Ahmet Gürakar ve Teşvikiyelilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hakkı Yeten Caddesi’ndeki mevcut yeşil alan Şişli Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek, Teşvikiye Mahallesi’ne yepyeni bir park kazandırılmış oldu.

Mevcut 90 ağacın yerinde korunarak peyzaj düzenlemesi yapılan, oyun grupları, yürüyüş yolları, kent mobilyaları, basketbol sahası eklenmesiyle oluşturulan Prof. Dr. Muzaffer Gürakar Parkı, 2 bin 200 metrekarelik alanıyla Teşvikiye’nin üçüncü ve en büyük parkı olma özelliğini taşıyor.

📆 07 Aralık 2022 Çarşamba 21:42   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir