MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, beyoğlu, GÜNDEM » SAĞLIKLI YAŞAM TÜYOLARI BİR KOD UZAKTA
SAĞLIKLI YAŞAM TÜYOLARI BİR KOD UZAKTA

Toplum sağlığında farkındalık yaratmak için yola çıkan Beylikdüzü Belediyesi ve Medicana Sağlık Grubu, “Sağlık Bu Kodda Saklı” projesini başlattı. Projede, Medicana Sağlık Grubu’nun alanında uzman hekimleriyle çekilen videolar, kare kod okutma sistemiyle Beylikdüzü Belediyesi’nin açık hava reklamlarına ve çeşitli promosyon malzemelerine taşındı. İlk kez Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda sunulan kodlarla vatandaşların doğru bilgiyi ilk ağızdan alması hedefleniyor.  

Toplum sağlığı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek ve sağlıkta doğru bilgiyi yayma hedefiyle başlatılan “Sağlık Bu Kodda Saklı” projesi, Beylikdüzü Belediyesi ve Medicana Sağlık Grubu iş birliğiyle hayata geçirildi. Projede, Medicana Sağlık Grubu’nun alanında uzman hekimleriyle Yaşam Vadisi’nde çekilen videolar, kare kod okutma sistemiyle Beylikdüzü Belediyesi’nin açık hava reklamlarına ve çeşitli promosyon malzemelerine taşındı. Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda ilk kez sunulan kodlarla, sağlıkta en doğru bilgileri en doğru kanaldan alınmasına imkân yaratarak bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak amaçlanıyor. Proje; sigara ve kanserle mücadele, yeni doğan sağlığı, gebelikte tanı ve tarama testleri, kalp sağlığını korumak için püf noktalar, obezite ile mücadele, kronik hastalıkların tanı ve takibi, kanserde erken teşhisin önemi, tüp bebek gibi önemli başlıkları gündeme alarak vatandaşların ilk ağızdan bilgi edinmesini sağlıyor.

“Projenin tüm vatandaşlara ulaşmasını sağlıyoruz”

Ön tanı ve koruyucu sağlığın ön plana çıkartılması için projenin önemine değinen Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, “Sadece ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik bir proje olmayıp, internet erişimi olan her yerden kare kodun okutulmasıyla birlikte hastalıklara yönelik özel olarak hazırlanan videolar izlenebilecek. Projenin ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza ulaştırılması için gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde vatandaşlarımıza takdim ettiğimiz hediyelerimizin üzerine kare kodlar yapıştırarak dağıtımını yapıyoruz. Mesela, Mobil Sağlık Aracı’nda verdiğimiz ağız ve diş sağlığı hizmeti sonrasında dezenfektan, ıslak mendil, diş fırçası ve diş macunundan oluşan kitlerimizde her bir ürüne, farklı konuyu ele alan kare kodlarımızı yapıştırdık ve dağıtımını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

📆 13 Eylül 2021 Pazartesi 16:37   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir