MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, maltepe, Manşet » ‘Şahdamarım’ Maltepe’de sahnelendi
‘Şahdamarım’ Maltepe’de sahnelendi

AHMED ARİF İLE GENCO ERKAL SAHNEDE BULUŞTU 

3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir kokteylle perdelerini açtı. 10 Ekim akşamına kadar sürecek festivalin ilk gününde tiyatronun duayeni Genco Erkal ‘Şahdamarım’ isimli oyunuyla sahne aldı. 

Usta tiyatrocu ve sanatın kilometre taşı Genco Erkal, yayınlamış olduğu tek şiir kitabı ‘Hasretinden Prangalar Eskittim” ile kendisine Türk edebiyatında önemli bir yer edinen Ahmed Arif’i ölümünün 30. yılında ‘Şahdamarım’ isimli oyunla sahneye taşıdı. Şairin şiir, söyleşi ve mektuplarından yola çıkılarak hazırlanan müzikli gösteride Erkal’ın performansı izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. 

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konulan oyunun sahne tasarımını Duygu Sağıroğlu yaparken, ozanın şiirlerinden bestelenen şarkılar, Ercan ve Gökhan Çağıran kardeşlerin yorumuyla sahneye taşındı. 

7 FARKLI NESİN HİKÂYESİNDEN ‘AZİZLİKLER’

‘Şahdamarım’ oyunuyla aynı saatlerde başlayan, Cumhuriyet Parkı’ndaki Cumhuriyet Sahnesi’nde oynanan ‘Nesin’den Azizlikler’ adlı oyun da izleyicilerden alkış aldı. Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nca Aziz Nesin’in 7 farklı hikâyesinden yola çıkılarak hazırlandı.  

📆 08 Ekim 2021 Cuma 14:53   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir