MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » SANEM ÖZDEMİR:”MUTLU ÇOCUKLARLA DOLU BİR MAHALLE HAYALİM”
SANEM ÖZDEMİR:”MUTLU ÇOCUKLARLA DOLU BİR MAHALLE HAYALİM”

Hergün yeni bir mahalle konulu özel röportajlarımıza Yakacık Çarşı mahalle Muhtarı Sanem Özdemir ile devam ediyoruz..

Özdemirle İstanbulun balkonu olarak tarif edilen Yakacık Çarşı mahallesini konuştuk.Sanem Özdemir sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi.
Sanem Özdemir ;1964 Sivas İmranlı doğumluyum ,30 yıldır Yakacık Çavuşoğlunda yaşamaktayım.
31 Mart 2019 yılında yerel seçimlerde muhtar adayı oldum ve mahalle sakinlerinin taktirini alarak seçimi kazandım.Insanlara dokunmayı çok seviyorum,çocukları gülümsetebilmeyi çok seviyorum. Muhtarlık görevi benim için kutsal bir görev halka yönelik yapılıyorsa dahada bir anlam kazanıyor.

Nuray Yılmaz;Daha önce ne iş yapıyordunuz
Sanem Özdemir;Uzun yıllar esnaflık yaptım,okul kantini aldım kantin işlettim, çocukları çok seviyorum onlarla ilgilenmeyi çok seviyordum, çalıştığım okul yıkılınca taşınmak zorunda kaldım.

Nuray Yılmaz;Yakacık Çarşı mahallesini anlatırmısınız dersek ,neler anlatırsınız?


Sanem Özdemir:Yakacık Çarşı mahallesi Istanbul’un balkonu,Çarşı mahallesi içerisinde bir mozaik barındırıyor,tarihi zenginliklerinin yanısıra görsel zenginliklerinide içerisinde bulunduran bir mahalle.Kartal belediye Başkan yardımcımız Adem Uçar ile tarihi yerleri koruma altına alıp düzenlemeler yapılacak sağolsun ileriki zamanlarda bu konuyla ilgili bizlere yardım edeceğini her zaman dile getiriyor, kendisine teşekkür ediyorum.


Nuray Yılmaz:Mahallede eksik olan acil iki şey nedir diye sorsak ,mahallede eksik ne var ?


Sanem Özdemir;Mahallemizde Okul sıkıntısı var ,okulumuz yıkıldı ,yerine yeni bir okul yaptırılırsa okul sorunu ortadan kalkmış olacak ,bu sıkıntısıyla ilgili Kaymakamımız söz verdi inşallah en kısa zamanda yapım aşamasına geçecek.


Nuray Yılmaz:Mahalle olarak Parklarınız ne durumda ?
Sanem Özdemir:Parklarımız çok temiz Kartal belediyesi bu anlamda hertürlü desteği sunuyor ,fakat sokak hayvanlarımız çok fazla ,parklarda yollarda başı boş dolaşan sokak hayvanları vatandaşlara zorluk yaşatıyor ,okula gitmek isteyen çocuklar korkuyor vatandaşlardan çok şikayet alıyoruz.


Parklarda kum sistemi yerine taş sistemi istiyorlar bu konuyla ilgili çok fazla istek geliyor bizlere.
Nuray Yılmaz; Sosyal yardımlardan bahsedebilirmiyiz?


Sanem Özdemir;Göreve geldiğimden bu güne özelllikle hassasiyetle üzerinde durduğum konu öğrenciler ,ihtiyaç sahibi öğrencilere burs anlamında yardım eğer yardım yapamıyorsak Kaymakamlıkla birebir iltibata geçerek yardım etmeye çalışıyorum.


Nuray Yılmaz:Yakacık Çarşı mahallesi sizinde söylediğiniz gibi tarihi bir geçmişe de sahip ,Çarşı mahallesinin nesi meşurdur?


Sanem Özdemir;Suyumuz meşur ,çeşmelerimiz ,tarihi konaklarımız meşhur,tarihi zenginlerimiz var bunlarda mahallemize ayrı bir anlam katıyor…


Nuray Yılmaz;Maddi durumu olmayan vatandaşlarla nasıl iletişim kuruyorsunuz?


Sanem Özdemir:Mahalleyi tanıyorum, sokak sokak ,cadde cadde ulaşıyoruz ,muhtarlığımız gün içinde hep açık kapılarımızî kesinlike kapatmıyoruz ,buraya gelen vatandaşlar bize istediği gün ve saatte ulaşabiliyor…


Nuray Yılmaz:Yakacık Çarşı esnafı mutlumu ?


Sanem Özdemir:Esnaf kan ağlıyor,iş yapamıyorlar sıkıntıları büyük,esnaflardan destek istediğimde iş yapamıyoruz diyerek geri çevriliyoruz.Ekonomik olarak sıkıntıdalar…


Nuray Yılmaz:İlçe belediyeyle aranız nasıl,destek alabiliyormusunuz ?


Sanem Özdemir:Kartal belediyesi destek anlamında ellerinden geleni yapıyorlar, parklar ,sokaklar ve caddelerle ilgili sıkıntılarımızda yardım alabiliyoruz,asvalt alt yapı sıkıntılarımızda fen işleri ve destek hizmetleri hazır, Kartal belediye Başkanımız Gökhan Yüksel ve Kartal belediyesi birimlerine teşekkür ediyorum..


Nuray Yılmaz:Son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?
Sanem Özdemir:Yakacık Çarşı mahallesi İstanbul’un balkonu ,unutulacak bir mahalle değil ,önemli ve değerli bir mahalle içerisinde yaşayan her kesimi bir arada bulunduran bir mahalle hepbirlikte önümüzdeki günler yada aylarda Yakacık Çarşı mahallesini gözde mahalleler arasında sokacağız benimde tek istediğım şey bu.Esnafımız ,vatandaşımız mutlu olsunlar mahallemizden gitmek istemek yerine mahallemizde huzur içerisinde yaşasınlar mahalle olarak bunu hakediyoruz.Mahallemi seviyorum, sizede ziyaretiniz için teşekkür ediyorum…
Nuray Yılmaz:Sanem hanım bu güzel sohbet için ,samimi duruşunuz ,sempatik tavrınız için teşekkür ederiz, görevinizde başarılar dileriz…

ÖZEL RÖPORTAJ:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 13 Eylül 2019 Cuma 21:13   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir