MENÜ ☰
Eksper Haber » beşiktaş belediyesi, Manşet » Sergi: “Boşluğu Biçimlendirmek / 51 Yılın Hikâyesi”
Sergi: “Boşluğu Biçimlendirmek / 51 Yılın Hikâyesi”


Tülin Onat’ın, 51 yıllık sanat hayatına ve sanatsal üretimlerine ışık tutan “Boşluğu Biçimlendirmek / 51 Yılın Hikâyesi” adlı sergisi, 3 Ekim Pazartesi günü Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde açıldı. Belediyemiz ve Beltaş A.Ş. iş birliği ile sanatseverlerle buluşan sergide, Türk resim sanatına önemli katkıları bulunan ve çağdaş sanatçılar arasında yaratıcı ve özgün sanatçı kimliğiyle öne çıkan Tülin Onat’ın resim, desen, video ve rölyef-heykel gibi farklı ifade araçlarıyla ortaya koyduğu yüzden fazla eser yer alıyor.

Sergiyle eş zamanlı olarak Tülin Onat’ın sanat hayatındaki tüm dönemlerini içeren kapsamlı bir sanatçı kitabı da hazırlandı. Belediyemizin desteğiyle yayımlanan “Boşluğu Biçimlendirmek / 51 Yılın Hikâyesi” adlı kitap, 3 yıllık özverili bir çalışmayla oluşturuldu. Görsel ve dizinsel bir arşiv niteliği taşıyan kitap, sanatçının estetik üretimleri üzerinden sanat hayatına odaklanıyor. Küratörlüğünü Meral Bostancı’nın yaptığı sergi kapsamında hazırlanan “Boşluğu Biçimlendirmek / 51 Yılın Hikâyesi” adlı kitabın metnini Fırat Arapoğlu yazdı. Sinan Eren Erk ise Tülin Onat ile yapmış olduğu uzun bir söyleşiyi, sanatçının kendi sesinden bir podcast serisine dönüştürdü.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Tülin Onat, “Bu benim 35. sergim. 51 yılın toplamı da diyebiliriz. Sizlerle burada olmaktan çok heyecanlı ve mutluyum. Bana bu heyecanı ve mutluluğu yaşatan Beşiktaş Belediyesi’ne ve onun başarılı başkanı Rıza Akpolat’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Kültür ve sanatla iç içe olmanın nispeten daha zor olduğu bu dönemlerde biz Beşiktaş’ta sanatın ve sanatçının yanında olarak sosyal dayanışmamızı kuvvetlendiriyoruz.”

Tülin Onat’ın 51 yıllık sanat hayatındaki dönüşüm ve gelişimin ikonik örneklerini bir araya getiren retrospektif sergisi, 20 Kasım 2022 Pazar gününe kadar MKM içerisindeki Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

Adres: Akat, Uğur Mumcu Cd. No:8 D:No:8, 34335 Beşiktaş/İstanbul

...
...
...
...
📆 11 Ekim 2022 Salı 12:35   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir