MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Sesimizi duyduğunuzu ama gereğini yapmadığınızı da biliyoruz
Sesimizi duyduğunuzu ama gereğini yapmadığınızı da biliyoruz

Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, Kartal’da seslendi “Sesimizi duyduğunuzu ama gereğini yapmadığınızı da biliyoruz.

Gereğini yapmanız için, hep birlikte Kartal meydanından ses yükselterek diyoruz ki yetişemiyoruz geçinemiyoruz” dediler.

Kartal, Emekli-Sen, Emek Partisi, CHP ilçe yönetimi ve kadın kolları, İYİ Parti ilçe yönetimi, HDP ilçe yönetimi, SADAET Partisi ilçe yönetimi, SİDAT, HASAT, ÇEKSED, Hürriyet Mahallesi Platformu, Halkevleri, CHP Çayırova ilçe yönetimi de açıklamaya katılarak destek verdiler.

Basın açıklamasını İsmail Üstündağ okudu.

Üstündağ, “Bir ülkenin vatan olabilmesi için iki baş unsur gerekir. Biri toprak bir diğeri de insan. Ülkemizde her alanda yetki kullananlar bu nedenle iyi bilsinler ki biz den önce ki yaşlı ve emekli kuşaklarımızın olduğu gibi, bu günün de yaşlı ve emeklileri olarak ülkemizin sahipleri bizleriz. Yani mevcut ülke nüfusumuz olan seksen beş milyon insanımızın zürriyet sahipleriyiz.”

Üstündağ devamında, “Mevcut nüfusumuzsa; bizlerin, amcası, dayısı, halası, teyzesi, oğlu, kızı, gelini, damadı, yeğeni, kuzeni ve torunudur. Bu nedenle önemle vurgulayarak belirtiyoruz ki-Ülkemizde makamı ne olursa olsun, kamu adına yetki kullanan hiç bir kimse bizleri manevi ve maddi olarak değersiz hale düşüremez. Ülkemiz de biz emeklilerin yaşamış olduğu geçim sıkıntısı herkes tarafından bilindiği halde, ne yazık ki bizlere bile bile yapılan bu yaşam zulmünü giderecek çalışmalar göz göre göre bilerek ihmal edilip erteleniyor. Bizlere vadelidense; yıllar itibari ile iki bin 24 iki bin 23 den, iki bin 25 iki bin 24 den, iki bin 26 iki bin 25 den daha güzel olacak diyerek, biraz sabır, sabredelim sözleri oluyor.

Buradan Birleşik Emekliler Sendikası olarak yetki kullanan şahıslara bir şarkı sözüyle ses yükselterek diyoruz ki ; EYYY iktidar, “kaçıncı faslı bahar bu, solar gider emelim ” EYYY iktidar, sabrın sonuna gelmiş olan biz yaşlı ve emekliler olarak sesimizi yükselterek sizlere diyoruz ki;

Kiralık ev var tutamıyoruz. Et var, balık var, tavuk var alınamıyor. Sebze var, meyve var, zeytinyağı var, var da var, yetişemiyoruz alamıyoruz. Sesimizi duyduğunuzu ama gereğini yapmadığınızı da biliyoruz. Gereğini yapmanız için, hep birlikte Kartal meydanından ses yükselterek diyoruz ki yetişemiyoruz geçinemiyoruz…

Birleşik Emekliler Sendikası olarak, 16 milyon emekli adına taleplerimiz;

1- Bütün emeklilere dul yetim aylığı alanlar dahil en düşük emekli kök maaşının 15.500 TL’ye yükseltilmesi.

2- Kök maaş yükseltme işlemi yapıldıktan sonra ayrımsız bütün emeklilere % enflasyon farkı verilmesi.

3- Sağlıkta katkı payının kaldırılması.

4- Emekli sendikalarının önündeki yasal engellerin kaldırılması, emeklilerin talepleri emekli sendikaları ile toplu sözleşme ile belirlenmesi.”

Birleşik Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mahmut Şengül, basın açıklamasının ardından yaptığı açıklamada; “Ekim Ayının başında yani Meclis açıldığında örgütlü olduğumuz il illerden temsili dizeyde Ankara yürüyüşü başlatacağız” dedi.

📆 21 Eylül 2023 Perşembe 16:35   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir