MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » Seyahat izinleri şu şekilde alınıyor
Seyahat izinleri şu şekilde alınıyor

65 yaş üstü seyahat izin belgesi nedir ve nasıl alınır? E Devlet 65 yaş üstü seyahat izin belgesi işlemleri…

65 yaş üstü vatandaşlar için seyahat düzenlemesi yapıldı. Dün akşam Sağkık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü büyüklerimiz için belirli şartlar ile 1 ay dönmemek üzere memlektlerine gitme imkanını sağladıklarını duyurmuştu. Peki 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nedir? E Devlet ile 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Sokağa çıkma yasağının bulunduğu 65 yaş üstü kişiler için müjdeli haber dün geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üzeri için seyahat düzenlemesinin yapıldığını açıkladı. Bakan Koca yaptığı açıklamalarda; “65 yaş üstü kişiler memleketlerine gitme noktasında sabit bir yere gittiğinden emin ise, sağlık durumları aile hekimleri açısından bir sorunları yoksa ilgili yanlarında zorunlu gerektiğinde bir veya iki kişi olmak suretiyle 1 aylık bir zaman zarfında dönmemek üzere bir izin alabilecek.” ifadelerini kullanmıştı. Bu gelişmelerin ardından 65 yaş üzeri vatandaşlar seyahat izin belgelerinin nasıl alındığını merak etmeye başladı. İçişleri Bakanlığı yayınlanan genelge ile 65 yaş üzerindekilerin seyahat izinleri hakkındaki detayları paylaştı. E-Devlet sistemi üzerinden 65 yaş üzeri seyahat izin belgesi alınabilecek. İşte belge 65 yaş üzeri seyahat belgesi alma ekranı ve işlemleri…

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT İZİN BELGESİ NEREDEN ALINACAK?

İçişleri Bakanlığı, 65 yaş üstü seyahat izinleriyle ilgili açıklamada bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

* 81 il valiliğine ‘65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar için Seyahat İzin Belgesi’ konulu genelge gönderilmiştir ve hemen ardından 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin evlerinden Seyahat İzin Belgesi başvuru yapabilmesi için e-Devlet, İçişleri Bakanlığı, e-başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı sistemi buna uygun hale getirilmiştir.

E DEVLET SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURU EKRANI

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

e-devlet Kapısı vatandaşlar için kamu hizmetlerinin elektronik ortamda sağlanması adına 2006 yılında ortaya çıkmıştır. Bu sistem içinde kişisel bilgiler ve bu bilgilere dayalı hizmetler yer aldığı için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama yöntemleri ile korunmaktadır. Peki e-devlet şifresi nasıl alınır?

Şifre almak isteyen kişiler, şahsen talepte bulunabilirler. Üzerinde TC kimlik numaralarının bulunduğu fotoğraflı bir kimlik ile (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları) yurt içinde PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alabilirler.

📆 21 Mayıs 2020 Perşembe 20:47   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir