MENÜ ☰
Eksper Haber » Kartal, Manşet » SİDAD; SİVASLILARIN KARTAL’DAKİ SESİ
SİDAD; SİVASLILARIN KARTAL’DAKİ SESİ

Kısa adı SİDAD olan Kartal Sivas Eğitim ve Dayanışma Derneğine bir ziyarette bulunduk ve Dernek Başkan’ı Yusuf Er ile bir söyleşi gerçekleştirdik.


Başkan bize Derneğin ne zaman ve kimler tarafından ne amaçla kurulduğunu anlattı…
İnşaat mühendisi olan Yusuf Er 2019 yılı Ararlık ayında yapılan Olağan genel kurul ile Kartal Sivaslılar Eğitim ve Dayanışma Derneğine başkan olarak seçilmiş ve görevine devam etmektedir.


Dernek Başkan’ı Yusuf Er Derneklerinin 7 kişilik asil Yönetimden oluştuğunu ve bu yönetimin içlerinden kendisini Başkan seçtiklerini söyledi.

KURUCU ÜYELERİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER
Başkan ayrıca Derneklerinin 1986 yılında Eski İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanlarından Nurettin Sözen önderliğin de kurulduğunu, Kartal’da uzun süre SİDAD’ın şubesi olarak hizmet verdiklerini ve daha sonrasında 2016 yılından itibaren Kartal SİDAD olarak Kartal’da münferit bir Dernek haline geldiklerini ve hizmetlerine devam ettiklerini de söyledi. Ben buradan başta Kartal SİDAD eski şube başkankarımız Hüseyin Ülger,Ali Öztürk,Hasan Çam,Ferhat Ovacık,Sani Aydemir,Nihal Korkmaz,İmam Aydın,Hüseyin Göktaş ve Ayhan Taş ayrıca ismini hatırlayamadığım tüm Başkanlarımızı şükranla anıyorum dedi.Sayın Er sözlerine şöyle devam etti.Amaçlarının önce Federasyonlaşmak daha sonrada Konfederasyonlaşmak olduğunu söyleyen ER, Kartal SDADI kuran eski kurucu üyelere de teşekkür ederim dedi.
Eski Kartal Belediye Meclis Üyesi Nihal Korkmaz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İmam Aydın,CHP bir önceki dönem İlçe Sekreteri Süleyman Ülger, İBB Anadolu yakası yol bakım ve onarım müdürü Ayhan Taş,Celal Çevik,Hıdır civan gibi birbirinden değerli isimler Derneğimize olağan üstü katkıları olan kurucularımızdır.


2019 yılı Aralık ayında Yönetim olarak seçildikten sonra bizlerde Derneğimiz adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz, Kadın Kolları komisyonumuzu kurma çalışmalarımızı yaptık fakat pandemi süreci girince mecburen biraz yavaşlamak zorunda kaldık. Gençlik kolları komisyonumuzu da hayata geçireceğiz fakat dediğim gibi bu Pandemi sürecinde Dernek toplantılarımızı da yapamadığımız için bu süreç biraz gecikti fakat çalışmalarımız devam edecek ve yeni üye yapma çalışmalarımızla birlikte devam ettireceğiz.


Öncelikli olarak üye sayımızı arttırma çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Şimdiki hedefemiz Üye sayımızı dahada çoğaltmaktır.
Kartal’da nufus sayısı olarak biz 2. sıradayız birinci sırada Erzincan var,ayrıca bizim derneğimizin tüzüğünde başka illere ait arkadaşlarımızı da üye yapabiliriz gibi bir maddemiz var.


Bu durum da üye sayımızı arttırıcaz derken hedefimizi yüksek tuttuğumuzuda söyleyebilirim.Buradan sizlerin aracılığı ile Başta Svaslı hemşerilerimiz olmak üzere Kartal’lı hemşerilerimize şunu demek istiyorum Sivaslı olmasanızda Derneğimizin kapıları herkese açık, hem Kültürel faliyetlerimize katılabilir dilerseniz üyemizde olabilirsiniz.

ER,Kartalımız’da yaşayan her yöre ,her bölge insanı bizim için değerlidir.


Sevgimiz ,saygımız Ülkemize olan bağımız ile daha güzel günlere birlikte gireceğimiz inancını taşıyoruz.Hemşeri Dernekleri artık ciddi bir Sivil Toplum örgütü hâline gelmiştir. Bu anlamda bizlerde SİDAD olarak hemşehrilerimize sahip çıkıyoruz ,her anlamda elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz.

Ülkemizi tehdit eden Korona virüsü salgını STK ‘lar olmak üzere herkesi kötü etkiledi. Bir an önce kötü günlerin geçmesini diliyorum ifadelerine yer vererek sözlerini noktaladı.

HABER:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 29 Haziran 2020 Pazartesi 19:11   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir