MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Şiddetli fırtınanın etkili olduğu illerde son durum
Şiddetli fırtınanın etkili olduğu illerde son durum

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İstanbul’u etkisi altına alan fırtınanın bugün saat 18.00 sıralarında etkisini kaybedeceğini açıkladı.

facebook sharing button
whatsapp sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
email sharing button
print sharing button

Şiddetli fırtına Türkiye‘yi etkisi altına almaya devam ediyor. İstanbul‘da dünden beri etkili olan fırtına nedeniyle KadıköyÜsküdarAtaşehirÜmraniyeMaltepeBayrampaşaSultangazi ve Arnavutköy‘de bazı binaların çatılarını uçurdu, ağaçlar devrildi.

Hava muhalefeti sebebiyle bazı ulaşım seferleri iptal edildi.

Marmaray’a ek sefer konuldu

Kadıköy Kozyatağı Mahallesi Çardak Sokak‘ta kuvvetli rüzgar nedeniyle bir ağaç park halindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne ait minibüsün üzerine devrilmesi üzerine minibüs kullanılamaz hale geldi.

Fırtına nedeniyle denizde oluşan dalgalar, Caddebostan ve Suadiye sahillerine kırmızı yosunları taşıdı. Belediye ekipleri, kırmızı yosunları temizlemek için çalışma başlattı.

Hava muhalefeti nedeniyle Şehir hatları Kadıköy-Karaköy-EminönüÜsküdar-Karaköy-EminönüKadıköy-BeşiktaşBostancı-Karaköy-KabataşBostancı-AdalarKabataş-AdalarAdalar-Beşiktaş-Ortaköy-Üsküdar-Kadıköy seferlerini iptal etti.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de PendikYenikapıKabataş ve Kadıköy‘den YalovaBursaBandırma‘ya yapılan hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal etti.

Marmaray‘da ise talep yoğunluğu nedeniyle Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında saat 08.45 itibarıyla ek seferler koydu.

Fırtına uçuşları etkilemeye devam ediyor

Türk Hava Yolları (THY) de İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle uçuş operasyonlarında aksaklıklar yaşandığını açıklarken, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, yolcuların seyahat durumunu çağrı merkezlerinden ya da web sitesinden öğrenebileceklerini belirtti.

Üstün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da yaşanan şiddetli rüzgar operasyonlarımızı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Misafirlerimizin güvenli ve konforlu seyahati için tüm ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor. Seyahatinizin durumunu çağrı merkezimiz ya da web sitemiz aracılığıyla öğrenebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

📆 30 Kasım 2021 Salı 18:16   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir